跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:MrsNing 的帖子

今年排隊情況比上年更誇張

大宅

好媽媽勳章

引用:有無人知拎Form時,有無分主流或國際班既fo

原帖由 MrsNing 於 12-09-22 發表
有無人知拎Form時,有無分主流或國際班既form?
另外,有無mama可比d意見,兩者既分別及意見?(除教學以英文 ...
填form先選擇

大宅

好媽媽勳章

引用:今年排隊情況比上年更誇張 +

原帖由 gamabonbon 於 12-09-22 發表
今年排隊情況比上年更誇張
我覺得係大家早左排。今朝經過又不是太多,到稻香後面

大宅

8:40報料,已經到咗魚滑啦!

大宅

環保接龍勳章 陪月勳章

回覆 菲比樂園 的帖子

Thank you~!

大宅

好媽媽勳章

回覆:安基司而家排左8個人,巧誇張丫

仲有唔夠15mins,辛苦了。

男爵府

回覆:penpenvivi 的帖子

係排上午班之嗎!如果唔要上午班,唔駛排,聽曰先令表啦!

伯爵府

https://www.facebook.com/?ref=lo ... ;type=1&theater

rainbow_ho  但係我8:30到,份form係298喎!  發表於 12-9-23 10:15

珊瑚宮

畀面勳章

iamamiami 發表於 12-9-21 19:36
而家已經30幾人了...total上午班有幾多個位?
係啦, 琴晚7點幾, 條隊已經去到 pet shop 啦 ~~ 一年比一年誇張

別墅

引用:Quote:原帖由 維港 於 12-09-21 發表尼間幼

原帖由 Fion710 於 12-09-21 發表
禮賢會要排我覺得唔出奇,但呢間牟利幼稚園除左校舍大靚d之外,內行政有問題師資比一般非牟利幼師差,點解我 ...
我都好想知佢有咩問題喔?遲啲都有諗過讀。雖然唔知面試得唔得

大宅

回覆:Fion710 的帖子

你可唔可以列清楚邊位老師資格比其他幼稚園差?每位媽媽都好苦心幫小朋友報名,你會吾會覺得係呢個時候俾咁負面既意見有問題?我兩位小朋友係安基司畢業同現讀K2。我眼見學校由嬸嬸,老師,國語,外籍老師,每位都非常関愛小朋友。對家長亦有問必答,每年派去邊間小學吾多講啦!請對學校對大家公平。

子爵府

引用:Quote:Fion710+發表於+12-9-21+22:16+禮賢

原帖由 penpenvivi 於 12-09-22 發表
可以具體講有咩問題嗎?我女讀緊安基司,但我知道讀邊間幼稚園同容易派邊間小學係無關係,直屬除外,但選無學 ...
我囡讀N,係咪成日換老師我未知,但觀察小朋友返學,放學好開心,一個月進步好多,老師,auntie們好好,對我已足夠了。Bonus係上星期小孩已識用國語講"您好,早安",英文,我小朋友一向有聽同講,所以我唔敢現在比功勞學校,但小朋友卻經常比我驚喜。

大宅

畀面勳章

我11點去交form~ 見到派表去到480~
由原產地直接進口~純天然~無添加~日日新鮮製造~
BB的最佳食糧......母乳~

大宅

引用:Quote:原帖由+penpenvivi+於+12-09-22+發表

原帖由 rm_hk2001 於 12-09-22 發表
我囡讀N,係咪成日換老師我未知,但觀察小朋友返學,放學好開心,一個月進步好多,老師,auntie們好好,對 ...
上年我前一晚11點幾左右排30,入到上午班,我仔係細仔所以對佢考學校無乜信心,難得好近屋企,如果佢收我多數讀。現在返左3星期,我對班主任感覺一般,時有發現放學回來額頭撞腫過,但無人講過我知發生過咩事,除此之外我對間學校無咩意見。

不過我留意到我仔幾中意返學,佢係幾固執和認住哪個人得罪過佢的,試過返playgroup如果佢唔中意老師就課室都唔入。現在我見佢中意老師,我估佢地就算點都好,起碼我仔唔反感就得,我觀察過上英文堂,net都好有心機教,回家我問個仔都認到好多字,我覺得基本野佢地做到。

大宅

引用:Quote:原帖由+rm_hk2001+於+12-09-22+發表

原帖由 6夫人 於 12-09-22 發表
上年我前一晚11點幾左右排30,入到上午班,我仔係細仔所以對佢考學校無乜信心,難得好近屋企,如果佢收我多 ...
我大女係安基司畢業生,細佬今年返緊n1!安基司老師,姨姨很有愛心、耐性!當年大女三年校園生活,每天都好開心快樂的funny

:-?

別墅

回覆:安基司而家排左8個人,巧誇張丫

今天派了上午已經停了。網上公報明天不再派表了。不知真定假

首頁

尾頁

跳至