跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 蛋蛋要加油..快D 好返呀!!!

希望蛋蛋快些好番,努力呀,我地都為你們打氣!
蛋媽及蛋爸,你們都要小心身體啊! :wink:

大宅

蛋蛋加油快d 好返
蛋蛋爸爸媽媽TAKE CARE小心身體!

別墅

蛋蛋快d 好返,加油 加油 加油 加油 加油 加油

別墅

蛋蛋!

快D好返啦!加油呀!

Angelbaby

芹樂園[img align=left]

大宅

蛋蛋!

加油呀!祝早日康復!

大宅

kathychoi,

想問下蛋蛋而家的情況點樣? 幾時可以出院? 因為我唔係成日上黎, 又冇時間追 post, 但想知道佢的近況! thanks!

大宅

唉呀, 蛋蛋咩事呀:-( :-( ... 0岩0岩先睇到個post... 希望蛋蛋快d好噃呀

子爵府

首先我要代表鴨蛋向咁多位關心蛋蛋既媽咪講聲多謝先!!!

琴日放工都有過去醫院探蛋蛋..佢精神好左好多..但仍然食乜嘔乜..初步係患左急性既支氣管炎..詳細既係點琴晚鴨蛋話仲未知..醫生未講..但應該無其他!! 鴨蛋話應該依幾日出得院..但我就覺得蛋蛋仲係食乜嘔乜..吸收唔到d 乜營養..醫生應該唔會俾!!

再進一步係點..等我收到料再同大家講!!

真係萬分感謝大家對蛋蛋既關心同愛
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

大宅

蛋蛋,蛋爸,蛋媽加油,近期天氣忽冷忽熱,大家都要小心d

大宅

多謝大家關心...

蛋蛋第三日check到係急性支氣管炎...
我同蛋爸都懷住照顧蛋蛋早日好番就ok..
來回e院只是小問題...
但今日e生say check到另外重有一隻叫"呼吸合胞病毒"
就好心痛~剛回來check左隻病大既~
有d接受唔到...同近日蛋蛋好辛苦...我臨走蛋又嘔左支奶~

mandy,sorry,你同mat爸咁有心see蛋蛋.但又咁,...請近日好好睇住mat仔...我而家真係好傷心,...好內疚~~
kathy,sorry,你都係...see過蛋蛋兩次...小心世然B,佢重係BB黎咋...
LY爸媽,sorry,5月都係唔同得你們go映相..怕蛋會傳染..LYB~
重有kitna,而家蛋蛋病....迪迪走佬蛋蛋唔會怪佢架... :-(

大宅

鴨仔蛋:

你同蛋爸都要注意保重身體至可以好好照顧蛋蛋架!
傷心就實有, 但都無需內疚嘞, 有邊個父母想仔女有病呀?! 尤其是而家d飄忽天氣, 大人細路都要小心d! 希望蛋蛋快d好番啦! 祝早日康復, 身體健康!

鴨仔蛋 寫道:
多謝大家關心...

蛋蛋第三日check到係急性支氣管炎...
我同蛋爸都懷住照顧蛋蛋早日好番就ok..
來回e院只是小問題...
但今日e生say check到另外重有一隻叫"呼吸合胞病毒"
就好心痛~剛回來check左隻病大既~
有d接受唔到...同近日蛋蛋好辛苦...我臨走蛋又嘔左支奶~

mandy,sorry,你同mat爸咁有心see蛋蛋.但又咁,...請近日好好睇住mat仔...我而家真係好傷心,...好內疚~~
kathy,sorry,你都係...see過蛋蛋兩次...小心世然B,佢重係BB黎咋...
LY爸媽,sorry,5月都係唔同得你們go映相..怕蛋會傳染..LYB~
重有kitna,而家蛋蛋病....迪迪走佬蛋蛋唔會怪佢架... :-(

別墅

傻鴨:

見到個病毒,即search,見有四分一有流感徵狀ge人都係由呢 一隻病毒引起呼吸道感染....

你要頂住,細路仔病,病在b身,痛在父母心。你唔好咁傻諗埋一邊,千祈唔好話內疚,無人想ga...

你一路ge諗法都好岩"同蛋爸都懷住照顧蛋蛋早日好番"...你一定要繼續支持落去,蛋蛋好快就可以戰勝病魔,出院ga la......

男爵府

鴨仔蛋,

唔好內疚啦!你同蛋爸已經好努力照顧蛋蛋

子爵府

鴨蛋,
你同蛋爸都要偷多d時間休息下,蛋蛋係醫院有醫生/護士照顧,
而且知道左因乜野病毒引起,就等於知道治療方法,
所以蛋蛋應該會好快好番架喇,你地唔駛咁擔心架。

複式洋房

見到旦旦病成咁, 又見到旦旦插鼻喉個病樣..... 真係聞者傷心, 見者流淚..... :-( 雖然唔係我個b, 但都心 up...
:-(

旦媽, 旦旦有你 o黎個好媽媽同好爸爸, 又有醫生哥哥護士姐姐 o既悉心照料, 佢會好快好返 o既~
我同樂媽媽尋晚都有為旦旦祈禱架~ :wink:

大宅

鴨蛋媽

你唔好咁講啦, 你同鴨蛋爸都好努力照顧蛋蛋,蛋蛋會好快好番,小肥一家支持你
5歲~~

大宅

蛋媽,蛋爸:
要繼續加油呀!唔好唔開心呀!小蛋蛋都feel到你們的心情的,
我相信她一定會好快好番!小心身體!保重! :lol:

大宅

鴨蛋~
我們知道蛋蛋病病,我們都好唔開心,更何況係身為父母

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

蛋媽,蛋爸:
你地放心而家醫學昌明蛋蛋一定好快好返,你地要保重身體照顧蛋蛋

男爵府

好媽媽勳章

蛋爸、蛋媽:

你地要加油呀!保重自己身體,我明白見到bb病真係好擔心,但係唔好咁傻覺得係自己照顧得個bb唔好呀!
我呀b都病左三個星期啦,依家佢隻眼仔又發炎,聽日個傻豬又要去睇醫生啦!其實依家係流感高峰期,加上bb到左六個月之後因為無左媽媽俾佢既抗體,所以特別容易病嫁

蛋b:
你要叻叻快d好番呀!

首頁

尾頁

跳至