跳至

首頁
12345...33

尾頁

大宅

2006五月mami集中營,你報到未?

我覺得零六年五月mami其實有好多架,但係成日都有好多topic,好多時真係睇唔到咁多呀,有D mami既topic又無人答滯。
不如我地集中D,有咩係一個topic當中傾,bookmark左佢,咁次次上bk就都可以一按即睇晒,唔洗成日出出入入,咁又親切D,咁好唔好?

大宅

Re: 2006五月mami集中營,你報到未?

我五月四日開始放,放前三,仲有十個工作天!

我仲影左個仔既4D,好似我個女架,你地有興趣去睇下丫!

按呢度

禁止訪問

大宅

carolcat and mirandasuper 你地好,

我就9/5預產期,希望順產,在威爾斯生,現在都好緊張,又訓得唔好,成日成身汗,勁熱,都唔知到時點坐月! :

別墅

我就5月6日預產期,在TMH生,20號就放假啦,不過而家好緊張,好驚到時會好痛.............
縮小一千倍那繁忙的一分鐘  注入一公升的用心感受

大宅

我就5月4日, 都係TMH生, 番埋聽日就放假lu. 心情勁緊張, 驚痛驚辛苦驚湊, 仲有驚大女會呷醋

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

放緊假lu,整體上都冇咩唔舒服,食得,行得同訓得,不過就成日都覺得好熱,髮尾仲成日濕晒添。預產期係5月7日,廣華生。
[url=]

別墅

我預產期5月30日, 會係法國生. 而家驚無得順產要開刀

大宅

我都係5月4日預產期...早2日先入左院訓左晚,佢地話我好似有見紅既積象喎~~但入到去CHECK又乜事都冇...攪到我係醫院到悶死喇 最好笑係我成2WEEKS先覆診1次,乜唔係36WEEK開始就1WEEK覆診1次既咩???
我個晚係醫院到見到好多媽媽都就黎生得,見到佢地個樣好痛好辛苦 :-( 但只係開得2度ja...已經咁痛,咁10度咪真係好痛law :cry:

大宅

我夜晚訓得唔好, 呢幾日開左冷氣就好d. 不過我成日覺得佢想出世咁

別墅

我預產期係5月30係TMH生....
有排仲未放產假....
日日馱住個西瓜行條奪命大斜路返工...
好攰好熱呀.... :-( :-(

大宅

上斜路真係好唔掂, 辛苦到爆. 我一見到斜路呀, 樓梯呀就怕怕. 唔好攪我呀

別墅

前果掛涼涼地都好d....
而家又熱又曬....
返到公司就濕晒...

大宅

有次我都見紅入院,晚上十一時許與老公座在走廊,聽到「已產房」好熱鬧dBB哭得極之大聲。各為mami記住訓多D食多D先生

別墅

眞係要訓多d呀,如果唔係就無力生阿b啦..
食多d就唔得啦,我而家33wks,就重左成20kg啦...
好驚修唔番呀...仲有排捱呀... :-( :-(

大宅

要肥都控制唔到架wow. 我初頭都重得好快, d 姑娘問我點解, 我點知呀. 佢係要重, 我冇計架wow. 食既份量又同平時差唔多. 之後一個內冇重過又問我點解, 我點會知wow, 野又係咁照食架啦.
如果可以知道同控制到, 就唔使重幾十磅啦 :-( :-(

別墅

係呀,d姑娘問我點解重左咁多喎,
我點知點解喎
又叫我唔好食咁多嘢,
咁唔通肚餓唔食咩?

大宅

{{_Jessie_}}
嘩,咁你真係好快生啦喎 !我上次生都幾痛,鬼咩,佢上次同我係咁落催生藥,我痛果時,唔係痛到死就係好似wingwing地咁,所以我今次無係上次果間生,同埋如果佢同我落藥,真係要睇真D佢同我做左D乜!
不過你又唔洗怕住,我識D人佢地話唔係好痛架炸。
TMH,你咪可以問下沙沙囉!佢好似又係係TMH喎 。

大宅

ginnieginnie
你放前幾呀?點解唔過埋eastar至放?扺D喎 !

大宅

fannylie ,
你有個火爐仔係個肚度,當然熱啦!

首頁
12345...33

尾頁

跳至