美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 我終於參加咗米絲洛 (Part II)....

hybb,

我今日都會上去....希望冇重番啦...因為放假呢幾日差唔多日日都出街食....仲要有一晚食意大利嘢添....聽日再報告....
其實msl有送2堂pta同埋ptb比我....但我冇去到...因為時間唔啱囉....我隻腳都好得七七八八....我都諗住聽日去做番gym...跑吓步....2個禮拜冇做運動喇...要加油先得....其實我每次跑步...心跳都有成150以上架(係跑步機上面度架)..其實運動我又ok架...因為脂肪都落得幾好....今晚上去應該會度脂肪...聽日再報告啦....

大宅

jasminebb,

其實我都鍾意食特別餐....因為真係可以落磅架...同埋我又唔覺真係好肚餓喎....

大宅

我都有食sw餐, 但係因為你係m1140, 所以份量咁少!

我今日都係食m1140, 係會易餓d, 但係我就將d份量分開黎食, 例如早餐有1cho, 1 meat, 1 milk, 我就會將milk留到11點幾飲, 跟住就食晏, 到4-5點就食個生果, 都唔會太辛苦, 不過, 佢地話, 你就快食飯之前肚餓係正常的, 如果早肚餓咪早少少食野囉....或者飲多d水

masiuling,

可能我只係做stepper既關係, 唔係跑步, 所以唔會去到咁高heart rate, 我試過最多都係一分鐘140! 我呢排都係有偷食, 不過係偷少少, 今朝磅, 都係無咩變化...我最係唔可以再係咁啦!!!!

別墅

我未食過SW餐呀..其實想試下...因為我喜歡食三文治架 ^^

假期呢幾日我都去左跑步...heart rate keep住 138
一日都無偷懶,好乖 (自己讚自己 -_-)
聽日又去磅了,希望有輕返1,2磅就好啦

呢兩日我轉左食脫脂奶+燕麥做早餐
發現通便便一流!

大宅

我今日食m1140, 無咩野食! 好在今日公司好忙, 餓都無時間搵野食....都唔錯

其實你普通餐單都可以食三文治ga! 我覺得早餐加晏晝都係三文治, 又方便, 又可以減肥, 不過記住d三文治要DIY, 唔好係街買囉

masiuling,

今日上去點呀? 我本來都想約今日ga, 但係beatrix太full, 所以聽日先上去, 我岩岩係屋企磅....都係139...唉.....無晒心機! :tongue: :tongue: :tongue:

大宅

Woo..ohh.......睇見我咁開心就知我已經衝破咗130磅大關喇....哈哈哈....勁開心呀....要繼續努力....
估唔到呢2個禮拜食正常餐m1370...都可以落磅....Josephine話我可能身體習慣咗..所以一路落...同埋啱啱黎完m...可能又會輕啲...我諗住聽日開始做番gym...但開頭唔會快跑....會行住先....等隻腳好番啲先跑....係喎...原來Josephine呢2個禮拜hold咗我...唔計落個療程度....所以我仲有一個月可以減....
19/12 : 148.6磅 (Fat : 35.7)
07/01 : 144.2磅 (Fat : 34.7)
06/02 : 144.0磅
09/02 : 142.3磅
13/02 : 141.5磅 (可能m到, 冇重都偷笑)
16/02 : 142.2磅 (m到)
20/02 : 139.5磅 (Fat : 32.7)
27/02 : 139.3磅 (慘...!仲未影得相添..期望下一次)
02/03 : 139.2磅
06/03 : 138.0磅
09/03 : 134.5磅 (空肚)
13/03 : 136.0磅 (m到)
16/03 : 135.0磅 (Fat : 30.1)
21/03 : 135.0磅
24/03 : 133.8磅 (仲爭5磅又可以影相, 要繼續努力)
28/03 : 133.8磅 (咁耐都衝破唔到130磅大關...要加油先得)
31/03 : 133.0磅
04/04 : 133.0磅 (好冇心機 )
11/04 : 131.4磅 (就黎m到都有得輕...勁開心呀.. )
18/04 : 129.8磅 (啱岩黎完m...終於衝破130磅大關喇)

大宅

佢對你咁好呀? 咁你咪變相多左兩個星期囉?!

我今日上去都有唔錯既成績, 由上次139.5, 去到今日既137.2, 終於有d變化啦! 好鬼開心! 我會繼續努力呀!

但係, 今晚我同左我老公出街食飯, 仲要去打邊爐, 我已經食蝦, 魚旦, 姑同菜, 但係我知我食既肉既份量....應該係超晒標囉

男爵府

hybb

我都唔係好你好多, 我昨晚去咗BBQ! 食咗多春魚, 牛丸, 义燒粒, 粟米 & 青椒, 一定超晒標, 不過我都已經好忍口, 完全無食雞翼, 牛扒, 豬扒, 腸仔等。 唉! BBQ唔食得呢啲嘢, 真係好鬼慘!
食多咗都有少少內疚, 返到屋企11點幾, 都踏咗20分鐘stepper, 做咗15分鐘OTO腰帶。

今日又要食番M1140 SW餐, 繼績挨餓! :-( :-( 明天要上去MSL, 希望有好成績!

大宅

hybb,

好嘢喎.....一減就2磅幾....要keep住落磅喎.... 我都覺得msl幾好....可能知我整親腳咪hold咗我個療程囉....好彩都有落磅啫.. 我聽日會再上去..你呢?

jasminebb,
我都係聽日上去喎....我約咗6:45pm....你呢?

男爵府

1:00 PM IN Mongkok.

masiuling1218 寫道:
jasminebb,
我都係聽日上去喎....我約咗6:45pm....你呢?

大宅

哦...原來你係旺角....我係沙田架....

大宅

jasminebb,

我今日都係食1140, 都唔係好餓ja....你知嗎? 我轉左營養師後, 佢係好短時間裡面, 約我由1600減到食1140, 我咪仲慘 不過最緊要係work, 辛苦都無所謂啦!

或者你可以好似我咁, 將一餐既份量拆開黎食, 例如早餐一塊多士, 加一片低脂芝士(肉), 跟住仲有份奶, 就留到食飯前11, 12點左右飲, 跟住先食午餐, 午餐果份生果又係留黎當下午茶.....或者我就係留到放工先食, 因為我放工果時會肚餓, 留到果時食, 唔怕放工買埋d唔應該食既野偷食嘛! 返到屋企再食晚餐, 生果又係留晏少少先食....咁樣...感覺上會無咁慘同埋好似都有幾多野食咁, 你可跟住我呢個方法試下呀!

大宅

masiuling,

係呀, 話晒都成個星期, 正常黎講一星期2磅ga ma, 所以都覺得有d安慰! 不過我呢幾日都係要繼續食焗豆餐, 因為焗豆好似對我work! 其實咁都好既, 可以等我偷懶唔煮飯食

我星期六先上去, 約左10點10分, 到時再同你講有咩好成績

大宅

hybb,

我呢幾日都唔洗食特別餐....但就開始食m1290...可能我有落磅..所以唔洗食特別餐囉...今晚會上去....聽日再報料..

男爵府

好開心呀! 啱啱上完MSL, 比起上次輕咗4.8磅。 開始咗兩星期, 共减咗6.3磅!

昨天食M1140 SW餐, 餓到我死吓死吓, 其實我可以接受到食M1140餐嘅分量, 不過實在接受唔到食 SW餐, 全日無食過熱嘢落肚, 成日都覺得好凍, 我已同營養師講我唔想再食SW餐。

下個禮拜, 公司有客嚟, 只係得閒上MSL一次, 營養師安排我食5日M1600餐 & 2日 M1140餐。

4/7 - 122磅, 食M1600餐
4/10 - 119.2磅, 繼續食M1600餐
4/13 - 120.5磅, 食M1600餐 & M1140餐
4/21 - 115.7磅, 食M1600餐 & 2日 M1140餐

大宅

嘩....好勁呀....你一次過輕咁多...營養師有冇捉你去驗尿呀..?我上次都試過輕超過3磅...要驗尿....
你咁樣落去....應該好快成功喎....

男爵府

營養師有捉我去驗尿呀, 不過都無問題。 不過都係唔好開心得咁快住, 好似上次咁返彈番啲就喊都無謂。

大宅

唔會嘅...繼續加油啦...千其唔好輕咗就博晒命去食嘢喎...唔係就前功盡廢喇.....

大宅

MASIULING,

今日上去點呀? 等緊你報料

我今日唔知做乜...好鬼作反, 今朝走左去食左3件蘿蔔糕 , 不過晏晝就食焗豆同菜, 然後今晚都只係食左菜同埋肉, 希望唔會重返啦

民房

Re: 我終於參加

2006-04-12 128.2 lbs Fat rate:26% (164.5 cm)
2006-04-20 126.6 lbs 食M1600餐
--------------------------------------------------------
昨天正式第一次上去MSL見營養師....仲按排我食M1600餐...我要對住本書仔找野食...唔係太習慣..

另外想問

首頁

尾頁

跳至