論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無僱主俾工人放4日假-復活節

如題

我琴日一家人去釣魚帶埋工人, 叫佢睇住兩個大女,
佢就成日講電話, 我同佢講, 講電話都要睇住佢地
同埋d手袋, 佢即刻話我知佢d朋友放假, 仲要係
4日, 我話你朋友騙你, 佢話佢朋友個僱主俾佢放
紅色假期, 我叫佢叫朋友幫你搵個咁好既主人,
一係你騙我, 一係你朋友騙你, 我唔會放你。
你地識唔識呢d破壞規矩既僱主呀?

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 有無僱主俾工人放4日假-復活節

我only比佢放尋日 instead of sunday 呢幾日唔係勞工假 so佢地係冇假放既 but我都有個同事比佢個bun放晒呢4日 甘今個月佢個bun就冇晒假啦

男爵府

好媽媽勳章

我冇放比佢喎,因為根本不用放,又唔係勞工假,同埋我諗好少僱主會做壞規距,呢兩日佢電話都唔係好多,証明好多人都開緊工啦,有時星期日放半日比佢,補半日錢,佢的電話不停的

侯爵府

好媽媽勳章

hi may123 乜可以比個bun 放1/2日架 ?? 甘點計番$ yee我個agent從來都冇講可以放1/2 喎

男爵府

好媽媽勳章

ShinTeresa 寫道:
hi may123 乜可以比個bun 放1/2日架 ?? 甘點計番$ yee我個agent從來都冇講可以放1/2 喎

109除2,因我要揍住兩個,仲係好細,我老公要輪班,咁我會放佢半日,佢好開心的,因可以多些錢,又可以去街

水晶宮

m9394pp 寫道:
如題
.....
你地識唔識呢d破壞規矩既僱主呀?
人地個僱主可能在easter 出門旅行, 叫工人在家放幾日 annual leave,
即係個工人本身在 easter 都冇假放.

別墅

我無呀, 都係聽日果個sunday咋.

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ShinTeresa 寫道:
我only比佢放尋日 instead of sunday 呢幾日唔係勞工假 so佢地係冇假放既 but我都有個同事比佢個bun放晒呢4日 甘今個月佢個bun就冇晒假啦

咁都唔係俾個工人放復活假, 只係將佢啲例假調咗啫, 其他啲工人就當放假嚟同人講.

男爵府

阿mom都要返工,放假?調假就有得傾!

子爵府

醒目開學勳章

使鬼啋佢咩,佢話個fd 僱主放俾佢,你問下佢咁"旬"唔叫個fd 帶埋佢過去做囉?都痴根!
你話俾佢聽佢個fd放多o左假,叫佢話俾佢fd聽要俾番$$個僱主囉
呢條友仔當你"七姑"你話過佢聽你唔使指意我會俾你點,如果你叻過我就唔使黎打工 la

伯爵府

呵呵呵, 叫佢個fd俾份工佢做lor, 呵呵呵........

大宅

唔係勞工假使鬼放俾佢地,就算係都多so另選日子,無得放正。

大宅

我嗰個自行放假+冇翻來訓 ,仲要係thursday晚8opm話我知今晚就出去,佢死左我地都唔知! 鬼叫亞囡靠佢咩,就要忍

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

dream_cool00 寫道:
我嗰個自行放假+冇翻來訓 ,仲要係thursday晚8opm話我知今晚就出去,佢死左我地都唔知! 鬼叫亞囡靠佢咩,就要忍

o華! 你嗰個好離譜喎!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

搞錯呀,佢真係shot左,好鬼離譜. 根本復活節就唔係勞工假,做咩要放比佢唧.

男爵府

無o野呀, 明明唔係勞工假都想放?? 我夠羡慕 d 朋友老細出 double pay + bonus 俾佢, 公司仲有免費旅行添, 又唔見我番工咁同老細講, 就算我夠膽番公司咁同老細講, 你估後果會點呀!! 佢都 short ga!!!!!!!! 叫佢番鄉下添呀, 日日都係 holidays

公爵府

放4日假? 有病架? 我淨係俾佢放sunday咋!

大宅

咁都得真係工人queen,sorry講句好似妳係到放縱佢!

大宅

唉!你地唔知我請工人有幾辛酸 ,唉.....我都忍得好辛苦、好 :-(

男爵府

我既工人可能係冇得放,呢幾日面黑黑,叫幾次先扮聽到。

我要係度講:pk啦你! :tongue: :tongue: 唔係因為我個女鐘意你,我fire你。

首頁

尾頁

跳至