自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

坐係隔離個同事好口臭!!!!

我個同事口氣好勁,仲成日飲coffee,早一杯,中午一杯.以前我覺得d咖啡好香,現在真係有另一番感受,佢老公點頂得住架?有時,佢唔開聲,憑佢既呼吸都嗅到佢既口臭,呢個真係攪佢唔掂,有時暗示佢都唔明,好難頂呀! 仲要坐得好近tim!!!!!!!!

大宅

Re: 坐係隔離個同事好口臭!!!!

真係難為u,我就會為自己好過d,出$請佢食香口膠,等自己舒服d,唔你成日點頂

別墅

男爵府

umi

我都明白你既感受,真係幾惡頂。你同佢老唔老友呀,如果老友咪當提點下佢囉!如果唔係你就偉大d,同佢講日日飲coffee對身體唔好架,不如我請你飲清熱浩吧啦。

題外話,你囡囡讀石鐘山讀成點呀?

男爵府

講真, 我同呢個同事感情一般, 但我都好意咁提佢coffee對身體和腸胃唔好, 但佢都唔理. 而且, 一早已聽聞過以前佢早上係不刷牙的, 佢話因為外國人都係咁, 而且跟住會食野嘛. 真係比佢吹脹. 個次我知道都好大反應咁同佢講點得架. 但之後佢就無再講呢個問題喇!

比比: 題外話 我個囡係石鐘山講得好開心喎. 成績中規中矩,原本佢去開補習社, 但今個月開始唔去, 佢話自己搞得掂, 咁我咪比佢試下囉. 你個仔又點呀?

大宅

呢個topic真係好好笑 坐我前面個同事都係禁, 佢就係一d好耐無洗牙既臭味, 有時真係佢唔開口都聞到, 唔知點解, 我覺得在口常生活接觸到既人, 有好多都有口臭呢個毛病, 但中國人可能比較含蓄, 唔好意思開口同佢講, 唯有自己難頂啦 ! :-(

男爵府

大廚勳章

我有個女同事有體味添,好怕佢問我野,又唔可叫佢唔好貼咁埋,但又頂唔順

大宅

Lmykfg 寫道:
真係難為u,我就會為自己好過d,出$請佢食香口膠,等自己舒服d,唔你成日點頂

[size=x-large]我會買air fresher周圍嘖或者戴口罩.相信佢都知係咩事啩.
我家有兩隻大烏龜

男爵府

加拿大個位臭都有得救,但口臭就真係....,
講開又講,加拿大臭係可以用小小牙膏搽係o個個位便可.呢個方法,我試過.ok呀!現在我已經無呢個煩惱了.

一句講晒,中國人古語有云:遺臭萬年

有臭好改,唔改仲臭!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

連呼吸屏氣都有味,可能係腸胃的問題la
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

男爵府

kakakaka...............................

單憑抖氣都聞到佢臭真係好臭喎,點解唔直接同佢講啫?
打份工仲要受埋d死屍除,或者同老細傾傾叫老細做醜人.

複式洋房

Umi 寫道:
講開又講,加拿大臭係可以用小小牙膏搽係o個個位便可.呢個方法,我試過.ok呀!現在我已經無呢個煩惱了.

有臭好改,唔改仲臭!

用牙膏搽加拿大,洗浯洗用水洗架?
係唔係日日都用架?

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

真唔真架??? 用牙膏就可以攪掂加拿大, 真係未聽過, 如果係真就要大事宣揚啦, 事關而家放工搭地鐵 d 加拿大味好勁又迫人想被都被唔到, 但係如果出左汗會唔會黐立立架???
不過口臭有很多原因, 會唔會佢係要長期食藥的人, 所以口臭我有個朋友因為長期食藥所以有口臭.....

Umi 寫道:

有臭好改,唔改仲臭!

男爵府

堅料黎架!

我係沖完涼, 用小小小小牙膏搽係加拿大度就ok喇, 我用左一個星期就掂, 現在都唔駛用都無味, 咁熱個時梗係有汗但無味囉. 你睇下得唔得. 呢個方法都係上網搵既!

大宅

Umi
咁你係用什麼牌子牙膏嫁?

男爵府

我o個時好似係用黑人! 我唸無所謂掛!

首頁

尾頁

跳至