論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 印傭話香港傭主最刻薄

d印印如果咁唔满意咪唔好過香港囉

男爵府

佢哋生日有利是, 禮物, 蛋糕收!仲話刻薄,叫她們去死!
[

別墅

yes

小樂樂 寫道:
d印印如果咁唔满意咪唔好過香港囉

洋房

up!!!我生日老闆都唔會噤做啦
sleepingbo 寫道:
佢哋生日有利是, 禮物, 蛋糕收!仲話刻薄,叫她們去死!

洋房

宜家的外傭唔系印就菲,點解政府唔可以開放市場,有競争先有璡步架。比大陸工人來,等的印菲知香港冇佢地一様得。
真系唔明點解印菲排華,香港就系都要益佢地, 宣X會去大陸扶貧見到的人幾咁窮,大陸都唔知幾多人冇野做,就連大学生都願意做家傭,點解香港有咁的工作僟會,唔預自己的同胞?點解肥水系都要流外人田?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

香港傭主就一定係衰人? 唔好一竹篙打一船人得架
我屋企多野做, 工人好busy, 所以自己一家4口復活節去旅行, 就放個工人返鄉下(唔同佢計果4日假但佢自己買機票), 跟住點知張機票成$3000, 佢叫我放多佢3日最多之後補返ot, 我都話ok, 我自問無刻薄佢wor
我都相信我個工人知我對佢好, 不如訪問下佢呢

我個工人之前去台灣打工, 老闆唔鐘意佢出街, 佢兩年無放過假.....呢d叫唔叫刻薄?

水晶宮

外傭再衰d! 無香港人再敢請佢地知味道!!!
tommymum 寫道:
宜家的外傭唔系印就菲,點解政府唔可以開放市場,有競争先有璡步架。比大陸工人來,等的印菲知香港冇佢地一様得。
真系唔明點解印菲排華,香港就系都要益佢地, 宣X會去大陸扶貧見到的人幾咁窮,大陸都唔知幾多人冇野做,就連大学生都願意做家傭,點解香港有咁的工作僟會,唔預自己的同胞?點解肥水系都要流外人田?
自由太多會令世人失去平衡

首頁

尾頁

跳至