在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

到底d人成日用公司名義問supplier 拿禮物之後自己拿出去賣,o岩唔o岩呢? 有沒人知... 犯法嗎?
eg. 叫supplier 拿月餅之後上網賣! 幫公司買A4 paper 送$20 pk coupon 又自己落左袋

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

你老闆知唔知先,無人知你嬲黎都無用﹗

wcpcelia    發表於 12-10-5 19:17

大宅

回覆:請教!到底d人成日用公司名義問supplier 拿禮物,o岩唔o岩

是囉,最緊要是老闆知唔知先

男爵府

月餅勳章

當然唔得啦!

水晶宮

係lu..如果老闆知就嬲lai 都無用...

別墅

回覆:mewlo 的帖子

應該無人知,得我知道。唉…點解可以禁。。。。咩都貪!

別墅

回覆:stepchk 的帖子

或許你講得好岩,老闆都吾知,可能老闆知都吾理(因平時她做錯好多野,老闆都吾想理又吾怪她)!我心理吾平衡jer ....嬲來無用!!!.

珍珠宮

引用:或許你講得好岩,老闆都吾知,可能老闆知都

原帖由 mewlo 於 12-09-27 發表
或許你講得好岩,老闆都吾知,可能老闆知都吾理(因平時她做錯好多野,老闆都吾想理又吾怪她)!我心理吾平衡 ...
或者老細淮佢
做好自己嘢為上

近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

大宅

咁攞著數係犯法架喎,不如暗示個貪心的同事,等佢知咁係嘈啱既。或者同HR講囉?!

男爵府

回覆:請教!到底d人成日用公司名義問supplier 拿禮物,o岩唔o岩?

可以去廉記飲咖啡

別墅

回覆:請教!到底d人成日用公司名義問supplier 拿禮物,o岩唔o岩

老闆唔知
唔代表佢咁做岩

男爵府

u got HR? then report to HR la, as the supplier might thought your company allows such thing. then will ruin the company image.

but if the suppliers send the gift to the company. and everyone got one. like mooncake..does everyone got one box? then if this person just use his/her own portion to make benefit. it is his/her own choice.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都好唔鍾意我有d同事好貪小便宜,我唔係話自己清高,但有d我真係幾不屑。好似我同個同事(內地人)講我想買罐冇味精雞粉,幾十蚊,佢話駛乜買,你同supplier講你係拎去俾客,佢咪俾你囉,我真係冇聲出...

我做唔出囉,明明係我自己用,點解要貪?

公爵府

畀面勳章

回覆:請教!到底d人成日用公司名義問supplier 拿禮物,o岩唔o岩?

我會俾返公司,我老細會將D coupon送佐俾我!我覺得你同事有D cheap

mewlo  boss not at office... she do everyting she like~~  發表於 12-10-5 19:17
mewlo  吧~~~ >_<)  發表於 12-10-5 19:12

別墅

回覆 c.m.lai 的帖子

我們公司好細... 得幾個人... 平時大老闆唔會係度.. MANAGER (HK BOSS)都係一星期一日在OFFICE...

唔好話HR.. ACCOUNT...都沒...

別墅

回覆 rayrayus 的帖子

可能她好窮... 好需要D $$.. COUPON... MOONCAKES.... 唯有甘想.... !! 我都未見過D 人甘貪... .. 仲要貪果小小$$$...

首頁

尾頁

跳至