自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有經驗媽咪,同小朋友去踩單車, 打算入大尾篤bbq, 有咩好建議 ??

上網check 過,
最便宜係馬鞍山單車公園租車 (全日)

有冇家庭款單車租賃 ?

有冇路程介紹, 擔心小朋友踩唔到大尾篤 ?
a) 馬鞍山→大尾篤
b) 大圍租車??→大尾篤
c) 沙田 (近終點站大尾篤一些)→大尾篤

入到去係咪有間大尾篤燒烤x, 食物味道可以嗎 ?

大宅

katiebbmama 發表於 12-9-27 14:53
請問有經驗媽咪,同小朋友去踩單車, 打算入大尾篤bbq, 有咩好建議 ??

上網check 過,
How old are your children? If they are not very strong, it is not recommended to hire bicycle other than 大埔 if you planned to go to 大尾篤。
You may simply hire the bicycles at 大埔墟﹐e.g. 東昌街﹐平過在大埔港鐵站附近租。你可要求在大尾篤還車﹐然後﹐搭巴士出大埔中心 shopping and dinner. 租車通常只到 6:00pm.

'大尾篤燒烤x' is nice. There is a beach outside and you may try 摸蜆如果咁啱潮退。宜家好似有$90任燒優惠。
熙熙&樂樂媽咪

男爵府

hi,

我倆個小朋友6歲, 8歲, 朋友小朋友 5歲, 8歲, 另一家小朋友更細, 3歲, 5歲, 所以一定要租家庭車,
入到大埔墟有冇家庭車租 ?
假期入大尾篤係咪多人到嘔咁誇張 ?

Thanks

伯爵府

畀面勳章

大尾篤附近都有得租車呀, 我見有家庭車

子爵府

畀面勳章

你要有心理準備, 超超超超超超超多人mouth:mouth:mouth:mouth:

and 馬安山 park 預左假日都唔會好平
靖直樂天名聲留, 朗月高照映楊柳

伯爵府

如果你小朋友咁細個,無可能有力由馬𩣑山踩到大尾篤!我上個星期由沙田踩到大尾篤都踩到死死下,我唔係慢慢踩,都踩左個幾鐘!一家大細係大尾篤租車附近踩下玩下好過。
而且你唔好諗自己帶野喇,假日超多人!除非一早有人去搵爐坐係到等你,去嗰間包埋野食,要求唔高都ok,試下打去有無得book定啦,如果唔係到時位都無就無mood了

首頁

尾頁

跳至