懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

預產期5月,比"君如"生左先

吳君如於上周五早產誕下近七磅重肥妹仔,與長毛陳可辛正式榮升爹
依晴Hillary, 依韻Eleanor

別墅

Re: 預產期5月,比"君如"生左先

真係恭喜晒...但係我聽講話仔先會早d生....女係會遲架喎

男爵府

真架...咁快生左呀
哇...早產成個月都有近7磅...真係好大隻

恭喜
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

別墅

唔怪得之啦,
佢個b早產都有成7磅,
早排睇金像獎見到佢個肚好大呀,
我都係下個月預產期,
個肚既size得佢一半咋~~

男爵府

佢個肚向電視到睇 真係好大個添..

大宅

我估佢食得好補..同埋佢都肥左好多..

大宅

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 熱血勳章 畀面勳章

未必喎, 我自己都早左一個月出世, 同我有個女性朋友係七星妹黎 ka

vickylukpy 寫道:
真係恭喜晒...但係我聽講話仔先會早d生....女係會遲架喎

男爵府

boy or girl ar?

大宅

Geemama 寫道:
boy or girl ar?

係肥妹仔黎架!

大宅

可能佢唔想俾人地知佢幾時生
或者話五月係預產期都係假, 等0的記者唔使"釘"住佢幾時生
您睇佢上次上電視個肚幾勁
其實係四月尾, 五月頭係預產期都有可能架

伯爵府

好媽媽勳章

佢係咪都有四十歲了???

男爵府

佢可能真係補得太犀利, 早產一個月個b咁大隻既. 我上個星期去覆診, 阿b都係得5磅咋. 我希望bb住係我個肚到耐d, 可以到38w先出世.

男爵府

我都覺得佢應該唔係6月預產期, 因為好早前, 明明話佢係5月mami, 後黎無啦啦又變左話佢係6月......我無記錯架! 因為當時我仲好記得第1個反應係((吳君如早我一個月生))....後黎唔明點解又話6月!!

如果當時無錯, 咁如果佢原來係5月頭...而開刀又會早2-3個星期, 咁...依家生又好正常, 唔出奇bor

點都好啦....恭喜晒佢....
fifi1018 寫道:
可能佢唔想俾人地知佢幾時生
或者話五月係預產期都係假, 等0的記者唔使"釘"住佢幾時生
您睇佢上次上電視個肚幾勁
其實係四月尾, 五月頭係預產期都有可能架
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

別墅

係啦...我都應為佢係5月預產期, 因呀b有成7 lbs 幾喎, 應該唔會係早產

公爵府

可能佢驚所以上早d生掛,開刀想幾時都得架啦!

男爵府

我個同事38週幾39週生個b有成9磅幾, 佢34/35w時check已經成7磅, 所以早產一個月有7磅都唔出奇. 我個同事就係飲好多媽咪奶, 攪到自己都重左40磅, 人地見到佢個肚, 個個都以為佢陀孖b. 佢而家生完幾個月, 睇落去重有4/5個月咁.

洋房

Just out of curiosity! Is it because she is older in age as well as first baby that she is having such a big baby with one monther earlier delivery?
I am also like in her category with my baby a bite closer to 7 lbs now at 35-36 weeks.

Just wondering!

伯爵府

佢早左咁多生,會唔會對個bb唔好呀?不過佢又41歲...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至