懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

血絲

今朝發現有d血絲, 即刻去睇醫生, 照到小b已經有心跳, 不過圍住個胎囊附近有d充血同小小唔穩定, 醫生亦都開左一星期假比我休息, 想問下大家有無類似既經歷呀?

大宅

Re: 血絲

i have the same problem in wk 7, in early morning i found 血絲 also, so immed. take a TAXI to Wai Yee C Hospital . i wait for doctor for few hours, then she help me to do the ultransoudn, and also 照到小b已經有心跳, this means 95% safe la. Doctor also give me 1 wk home rest.

now my baby is 12wk and 7 days , very healthy.

大宅

thank you 你呀Ark, 其實我依家仲係office, 因為之前放左幾日假, 今朝睇完醫生都照返黎清下d野先, 我聽日會係屋企乘乘瞓幾日架喇... 聽你咁講我都安心好多!!!

伯爵府

我係大約9w個陣都試過,醫生都叫我休息訓床,唔可以行咁多...之後就無咩事喇

大宅

其實我今朝一見血絲果時都好驚架, 我依家返屋企架喇, 返到去會乖乖地瞓係度咩野都唔做架喇...

別墅

如果你係初期, 會有咁嘅情況架, 醫生寫咗sick leave俾你, 就要好好休息, 唔好周圍去啦. 放心, 多休息就無事架啦.

首頁

尾頁

跳至