美容扮靚

跳至

首頁
34567...15

尾頁

大宅

潛水 發表於 12-10-8 12:57
唔好食多咁多呀!我又無肚餓喎。

返來了. 食左碗飯好好多. 我上星期都無肚餓. 今日唔知點解失控. 我不會放棄, 明天再做運動.

伯爵府

引用:Quote:原帖由+yuen8806+於+12-09-30+發表請

原帖由 珍珍爽爽 於 12-10-01 發表
要做熱身架
想問要做乜嘢熱身同埋點拉筋架?熱身要做幾耐呢?

複式洋房

引用:我一星期跑6曰,每次看情況跑多少,全部大

原帖由 mmkk12 於 12-09-29 發表
我一星期跑6曰,每次看情況跑多少,全部大部份跑街,另加外套長3,夏天除外,跑到全身要濕哂,最耐跑45—60 ...

大宅

回覆:跑步減肥揮手區

唔知跳繩500下可唔可以減肥呢?

大宅

我肌肉腳應該去跑? T_T

伯爵府

引用:Quote:原帖由+mmkk12+於+12-09-29+發表我一

原帖由 ivymark 於 12-10-08 發表
你呢?何時開始跑步

伯爵府

引用:我肌肉腳應該去跑?+T_T

原帖由 badly24no 於 12-10-08 發表
我肌肉腳應該去跑? T_T
我中一至中三跑短跑,那時就真的有肌肉了,到了出來工作未有運動,那時有點baby fat ,現在2x ,我肯定我跑得好金,因有時我c6刀五夠跑,我有上會玩啲training 令自己跑得勁啲,呢對就是我對腳,但我有點diet 架,就是每餐6-7成飽

ps 我現在4個月,沒有吐沒有五c服,又沒有太累,還是沒有改變身材,相信運動幫到我。

大宅

candy.c 發表於 12-10-1 03:55
我想問你地係咪著運動鞋去跑架?
唔通你著高踭鞋或者拖鞋去跑?

Mangosteen    發表於 12-10-9 10:46

大宅

mmkk12 發表於 12-10-9 06:56
我中一至中三跑短跑,那時就真的有肌肉了,到了出來工作未有運動,那時有點baby fat ,現在2x ,我肯定我跑 ...

你有左4個月都咁fit. 我當年都係2x歲生仔, 有左4個月已重左1x磅, 你真係keep得好好.

大宅

今日我跑了20分鐘. 第五日跑已習慣了. 對腳已經唔痛. 我知點解昨天會失控食唔停. 我衰左食了個西柚. 個胃好似不停地要食物. 以往有西柚的餐我一定失敗. 大家減肥時要留意飲食!

大宅

回覆:mmkk12 的帖子

Keep 得好好!

mmkk12  thank you  發表於 12-10-9 10:38

大宅

回覆:sbb3 的帖子

飲食好緊要!

大宅

回覆:TPMummy 的帖子

http://www.youtube.com/watch?v=LmbPx_s30o0&feature=youtube_gdata_player

伯爵府

sbb3 發表於 12-10-9 09:06
你有左4個月都咁fit. 我當年都係2x歲生仔, 有左4個月已重左1x磅, 你真係keep得好好.

...

所以大家都要運動,我覺得唔需要好似我咁

雖然我唔係玩馬拉從,不過我鐘意自己愈跑愈快既感覺

你地可以慢慢跑..當有天你地跑到30分鐘既時候...成功既日子好快來臨

PS: 做運動唔會死錯人...我公司所有女生都唔做運動..全部肚南都勁大個...

伯爵府

回覆 sbb3 的帖子

剛開始運動個時我都有飲食失控,其實可能係本身有D 飲食唔節制...突然要節制...感覺有D 壓力..

其實最緊要放鬆心情..
慢慢黎..唔好急...

總有天你會成功架..

我試過跑完發神經去食M 記.....

複式洋房

mmkk12 發表於 12-10-9 10:35
所以大家都要運動,我覺得唔需要好似我咁

雖然我唔係玩馬拉從,不過我鐘意自己愈跑愈快既感覺

我開始左跑步三個星期,每星期約4晚,每次30分鐘,但初初無節食所以磅數無變,今個星期開始中午食麥皮,減少D零食,先好似跌左1﹣2磅,我想問要跑幾耐先有明顯D既成績?不過而家慢慢愛上跑步,想個人健康D皮膚靚D,一個人跑步既感覺好free,最主要我想透過運動可以令個人開心D

mmkk12  ..就是那種感覺哦~不過依家天氣涼..D 汗唔夠勁...  發表於 12-10-9 11:35

大宅

回覆 mmkk12 的帖子

謝謝你們的鼓勵. 我做運動其中一個目的是想身體好. 我現時103磅, 問題是個身無肌肉. 下身特別肥. 平時好易疲倦. 冬天好怕凍, 在家穿羽絨, 開暖盧. 我希望這個冬天不怕冷.
大家加油!

大宅

回覆:跑步減肥揮手區

我懶得出街跑,上網見到有個原地跑步法,係比我地依啲唔想出街跑又鍾意睇電視嘅人而設的,其實無咩特別,方法就係喺地氈上著住波鞋原地跑,可以避免騷亂下層鄰居。佢好處係無快跑咁傷膝蓋但又可以做到減肥修身效果,每日跑一個鐘,頭五分鐘就原地快行warm up sin。我之前做咗四個月多燕姐都唔係好減到,我跑了兩星期屋企人話從後面睇係修咗少少身,但係磅數上就未有咩改變,或者有明顯啲嘅成績我再報告下啦

大宅

beanmonster 發表於 12-10-9 11:18
我開始左跑步三個星期,每星期約4晚,每次30分鐘,但初初無節食所以磅數無變,今個星期開始中午食麥皮 ...
我由2月開始運動, 之前三個月主要係快步行, 由7月份開始跑步, 而家三個月左右, 我覺得跑步最主要係令身型靚D, 尤其係對手臂同對腳, 真係會明顯瘦D, 我因為同時跟營養師減, 所以有趺磅, 但只減左15磅之後, 而家減既磅數不明顯, 但身體既脂肪比率跌緊, 而家見到條腰同鎖骨, HIP細左, 腰間兩大舊CALL 機肉都無細左好多, 我相信跑步令脂肪趺, 身型係要用跑步修番來的, 磅數真係不要太介懷我相信脂肪係要用汗水同恆心來交換的, 沒有捷徑 !

複式洋房

nonowong 發表於 12-10-9 11:45
我由2月開始運動, 之前三個月主要係快步行, 由7月份開始跑步, 而家三個月左右, 我覺得跑步最主要係令身型靚 ...
你好有恆心呀,一星期幾多次每次幾多分鐘?我都希望可以瘦手腳,因為手臂大脾好難減,所以試下跑步有無幫助,你有無舉啞令修手臂?其實我都唔理解跑步點解可以修手臂ga...

首頁
34567...15

尾頁

跳至