美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Neutrogena 隻 anti-residue formula 都得㗎

子爵府

apivita 我用過, 改善脫髮一般, 仲令我頭皮好痕, 唔知用開有無呢個問題?

我都好想搵到一隻o岩我又可改善脫髮的洗頭水。
世上只有!!!

大宅

回覆:最近頭頂出好多頭油但頭髮又乾, 原來....

唔好長期用果啲順滑洗頭水,可以暫時轉用BB洗頭水,唔好係J字頭果隻。
或者去L\'occitxxx買一支深層清潔洗頭水,呢支野貴少少,一星期只用一次,洗完個頭輕一半。
如果有脫髮程度,就用有機,大型高級超巿有一隻叫Naturexx的美國有機洗頭水,可以減少脫髮。我用完嬰兒果隻生咗好多頭髮添。

別墅

回覆 GCHK 的帖子

染髮係唔係真係得?我用完露得清都唔得!

男爵府

係呀!我做treatment個髪型師都話而家啲洗頭水好多爉!所以我都轉咗洗頭水!但佢話一定要用護髪素保護頭皮!不過唔可以用咁多!我短頭髪,所以用一毫子嘅size.另外仲可以試下干頭髪時落洗頭水,啲啲咁加水, 個頭皮會干淨啲

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Oh..我都係咁,所以要知咩時候唔落得護髮素係頭頂。同埋要轉用carol 西柚洗頭。

即時無晒個d 感覺

大宅

回覆:skywalker2007 的帖子

唔好做Johnxxx bb 係咪呀?

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

回覆 skywalker2007 的帖子

請問你用嬰兒係邊個牌子?

大宅

mongmongmong 發表於 12-10-2 22:45
Neutrogena 隻 anti-residue formula 都得㗎
我見樓主個問題都想介紹呢隻,使咩$190$50 就解決到!

我都用左好多年,一星期用一次再加深層修護就得

大宅

skywalker2007 發表於 12-10-5 17:54
唔好長期用果啲順滑洗頭水,可以暫時轉用BB洗頭水,唔好係J字頭果隻。
或者去L\'occitxxx買一支深層清潔洗 ...

organic呢隻好似幾好wo..

我雖然唔油唔乾不過都甩頭髮得勁呀...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:mongmongmong+發表於+12-10-2+22:45+

原帖由 ken3tine 於 12-10-24 發表
我見樓主個問題都想介紹呢隻,使咩$190$50 就解決到!

我都用左好多年,一星期用一次再加深層修護就得
我都有用,诤番半樽,以前買開的地方冇賣了,請問邊度有?

https://i.ksd-i.com/s/630x_86400_d73df9dd036307410a503045cbbfae07/static.koreastardaily.com/profile/23243/138969.jpg

禁止訪問

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

怪筆得喇,我一直都系市面買洗頭水,D頭發越O黎越少。

大宅

wincat 發表於 12-10-24 12:29
我都有用,诤番半樽,以前買開的地方冇賣了,請問邊度有?
個別藥房有售,奧海城2期3樓果間有,我公司係大埔隔離間屋村藥房都有,我諗要睇運氣了。

男爵府

間唔中用deep clean shampoo, 我只用無起泡濟的洗頭水。

男爵府

大家可以google下有關sulfate-free嘅shampoo.
我兩個月前轉用咗ABBA(唔知香港有冇得賣),頭皮舒服咗好多。我諗唔一定要ABBA,總之不含sulfate嘅shampoo就ok。

公爵府

熱血勳章 畀面勳章

我轉左用一隻澳洲牌子的洗頭水兩個月了,
係唔平架,支洗頭水,二百二,護髮素百幾,
但唔使好多,已經洗到個頭好乾淨,好爽!!
貴d都值得!!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 ken3tine 的帖子

thanks thanks
https://i.ksd-i.com/s/630x_86400_d73df9dd036307410a503045cbbfae07/static.koreastardaily.com/profile/23243/138969.jpg

首頁

尾頁

跳至