親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

mum-LCC
大黑屋係一間專賣車飛, 門券既店舖, 如果路過見到就買, 如果特登搵我返而覺得冇必要, 因為只係平幾百YEN.

http://www.e-daikoku.com/info/shop_list.html

ROYAL PARK係咪依間? 有大浴場, 睇相房間都唔錯, 回來報下料, 等我下次都多個CHOICE. ...HEHE
http://ikebukuroroyalhotel.com./access.htm

侯爵府

原帖由 phoebepanpan 於 09-8-6 21:51 發
大黑屋係一間專賣車飛, 門券既店舖, 如果路過見到就買, 如果特登搵我返而覺得冇必要, 因為只係平幾百YEN.

http://www.e-daikoku.com/info/shop_list.html
ROYAL PARK係咪依間?
http://ikebukuroroyalhot ...

大黑屋
Sorry, 係Royal 係呢間喇....

侯爵府

原帖由 phoebepanpan 於 09-8-6 21:51 發表
mum-LCC
ROYAL PARK係咪依間? 有大浴場, 睇相房間都唔錯 ...

唔知近唔近JR呢
有大浴場, 可以浸溫泉
D房好細下, 我會book兩間, 一間semi-double, 一間triple, 但好擔心兩間房分開樓層. 我見佢地好似有五人房..會request囉

公爵府

好媽媽勳章

mum-LCC
ROYAL 在西口出街幾個街口, 網上寫4MINS, 你預10MINS 啦.

你係邊BOOK 房? 如果自己上網BOOK , 你SEND EMAIL 去REQUEST 到時要同一層
如AGENT BOOK , 叫佢地攪掂囉

侯爵府

??

侯爵府

原帖由 phoebepanpan 於 09-8-6 22:15 發表
mum-LCC
ROYAL 在西口出街幾個街口, 網上寫4MINS, 你預10MINS 啦.

你係邊BOOK 房? 如果自己上網BOOK , 你SEND EMAIL 去REQUEST 到時要同一層
如AGENT BOOK , 叫佢地攪掂囉 ...

Phoebe, 叫我LCC啦...咦, 地點都算方便喎
你係咪睇到有大浴場,即係可以浸溫泉??
係package,有機位時,我會叫agent send request.
Thanks!!

公爵府

好媽媽勳章

LCC,
website 寫明大浴場/露天風呂"宿泊者無料",
即係入住者免費駛用呀

侯爵府

原帖由 phoebepanpan 於 09-8-6 22:34 發表
LCC,
即係入住者免費駛用呀

真奇怪, 我睇唔到website有講嘅
我而家好忙咁search緊仲有冇平D嘅機票, 拆開機票同訂酒店, 應該可以平$500 - $800,而又可以住到兩間twin + extra bed, 但好似冇晒平機票囉.....

洋房

原帖由 mum-LCC 於 09-8-6 20:58 發表

Phoebe 你好, 啱啱waitlisted ANA 8/24 半夜機去Tokyo 3 days/2 nights 平平package. 去得成嘅話就諗住帶小朋友 8 - 13歲去東京Disneyland & Disney Sea玩兩日full day, then最後一日就行街shopping食野, ...

HI mum-LCC

我會建議你day 1去咗Disneysea先,上次我早上去玩大半日就OK,我覺得Disneysea睇嘅嘢比較多,玩完返出黎都仲有時間Shopping添。

侯爵府

原帖由 agathaliu 於 09-8-6 23:28 發表

HI mum-LCC

我會建議你day 1去咗Disneysea先,上次我早上去玩大半日就OK,我覺得Disneysea睇嘅嘢比較多,玩完返出黎都仲有時間Shopping添。

Hi Agatha, 叫我LCC啦,
Thanks for sharing. 我都係咁諗, 第一日去sea,第二日去land. 你去左邊到shopping 呢??

侯爵府

原帖由 phoebepanpan 於 09-8-6 22:34 發表
LCC,
即係入住者免費駛用呀

睇到嘞....嘩..個露天風呂好唔錯喎....仲係由3:00 開到第二朝10點...等我地去完Disney返酒店浸一浸, 我就帶兩個女去浸, 老公就帶亞仔去浸先.. 估唔到東京市內都可以浸溫泉

珍珠宮

虎到金來勳章 BB防敏心得分享勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 phoebepanpan 於 09-8-6 20:43 發表
岩睇我就開心啦., 你咁比面送你...

唔好咁講 你好努力咁解答大家d問題
繼續努力呀~
我遲d去日本果陣 一定會黎問你問題架
到時 要多多關照呀 ^^

公爵府

好媽媽勳章

kk80400
my pleasure

LCC,
你有三個小朋友 ? 利害利害,

侯爵府

原帖由 phoebepanpan 於 09-8-7 09:02 發表
kk80400
my pleasure

LCC,
你有三個小朋友 ? 利害利害,

早呀Phoebe....
係呀, 我有3個小朋友, 最細個仔今年升小三....我對上同佢地去東京係2005年.....住過Century Hyatt, Crown Plaza & Grant Hyatt..同箱根一晚, 上次去箱根就唔好彩, 撞正打風
今次坐ANA會係羽田上落, 原來羽田limousine 第一班開去池袋要成9:45 a.m., 要節省時間, 就要搭JR/地鐵, 行李一家要輕便......

洋房

原帖由 mum-LCC 於 09-8-6 23:41 發表

Hi Agatha, 叫我LCC啦,
Thanks for sharing. 我都係咁諗, 第一日去sea,第二日去land. 你去左邊到shopping 呢??

Hi LCC

我去左幕張 GRANDEN WALK Makuhari Outlet, 因為近Disney.

公爵府

好媽媽勳章

LCC,
節省時間搭JR/地鐵, no problem 啦, 最細囝都小三,可以幫手拉行李.

洋房

回覆 1# phoebepanpan 的文章

Hi LCC

有個搭車網頁好有用
http://transit.map.yahoo.co.jp/

洋房

回覆 28# phoebepanpan 的文章

Hi phobbepanpan

做左Thomasland member 啦, 但富士急點去? by bus or by JR, JR好貴喎,係新宿
去富士要4,910円(乗車券2,520円 特別料金2,390円),(乗車1時間27分、ほか24分) 如果搭bus要幾$$, 係邊到搭???

男爵府

Hi phobbepanpan

嘻嘻 ! 依個topic重複睇左幾次先明白d路線&地方 ! 睇到我眼花花 ! 先度到個行程 c6 又唔幫手淨係話去到先算 ~~~ phobbe 幫我睇吓 !唔該 !

1) 6:45 羽田 -- 東濱急線去橫濱 -- 津久井濱草莓園 -- 八景島 -- BAYSIDE OUTLET -- 回程新宿食放題(有冇好介紹)

2) 築地 -- 迪士尼 (係唔係黃昏票會本d,幾點入場)

3) 10:00坐浪漫號入箱根玩一日 --- 一之湯

4) 御殿場(唔去都可以) -- 富士急Thomasland -- (回程有冇介紹)
(大人唔玩只同4歲囡玩, 你覺得去西武園就ok嗎)

5) 新宿 -- 原宿 -- 上野 -- BOARDWAY MALL 買玩具 -- 吉祥寺 (仲可以去邊)

6) 台場 -- 池袋防災館 -- 羽田機場

仲有冇地方可以再去 ! 真係唔該晒你 ! 比d意見 ! 仲有一之湯果隻豉油魚要比$$$ 先有得食 2100y !

公爵府

好媽媽勳章

agathaliu
在新宿小田急百貨附近坐高速BUS, 路經富士急樂園.
你緊係未睇我個BLOG 啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/yikpan2001/article?mid=71

首頁

尾頁

跳至