懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

產後 避孕: 你地以什麼方式?

除了用避孕套外, 你地用什麼方式?

唸緊食藥, 打針, 避孕貼; 想問你地用開這些方式的意見.

你地打開針的, 有沒有副作用? 醫生說現一般是打一支三個月有效期那款, 會肥 (水腫)

民房

Re: 產後 避孕: 你地以什麼方式?

十年前聽醫生講話三個月有效即係藥力強,一個月有效個啲藥力少啲,副作用亦都少啲,當然避孕丸更少,因為藥力輕,所以要日日食.
當時醫生話因為三個月有效的副作用大,所以係好少人用嘅,但我唔知而家有冇唔同.
副作用真係因人而異,有啲人會肥,有啲人唔會.

別墅

我只係dom dom dom dom dom

大宅

tomum 寫道:

me too~

Prudence is my Treasure. She was born on 04 Nov 2004~ p:-Dq

洋房

tomum 寫道:

次次都用? 老公肯嗎? 我上次就是冷醒, 以為那日子沒問題沒用, 而 "出事" 了; 所以現想找個百份百安全的方法

大宅

love_coo~
我都係咁話,domdom個c6吾會次次用,我now食藥,考慮緊戴環.
love_coo 寫道:
[quote]
tomum 寫道:

次次都用? 老公肯嗎? 我上次就是冷醒, 以為那日子沒問題沒用, 而 "出事" 了; 所以現想找個百份百安全的方法 [/quote]

洋房

[quote]
cocoWong 寫道:
love_coo~
我都係咁話,domdom個c6吾會次次用,我now食藥,考慮緊戴環.[quote]

咻係o羅

你食緊邊隻牌子, 食左幾多年? 有無副作用呀? 我想食藥呀

首頁

尾頁

跳至