時政擂台

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:Quote:vvnpo+發表於+12-10-4+09:26+影到既

禁止訪問

禁止訪問

引用:Quote:vvnpo+發表於+12-10-4+09:26+影到既

公爵府

好媽媽勳章

回覆:從未有政府官員我認為應該要落台......陳茂波係第一個

If你自己食飲時飲左2杯,揸車一路平安無事,瞓醒覺,阿sir拍門,比張告票你,告你醉駕,有相為證!

你服咩?

如果認為佢係醉駕,應即時吹波仔麻。

事後先話人,咁叫公允??

WChan  呢份報紙真係好可怕! 為左攪LUM政府, 派狗仔人釘人搵人錯處  發表於 12-10-4 15:16

大宅

no accident , no problem?
if have accident, how...?
Mr Chan x ball don't take risk on people's life

侯爵府

vvnpo 發表於 12-10-4 12:07
咁你真係要無嘢好講。生果拍晒video, time 住佢幾時開車,幾時番到屋企。

仲叫人試飲酒之後吹波波。

我冇睇生果, 以為只係影咗兩個吉杯only, 如果影哂相, time 埋, 道理佢的確好難走得甩

不過冇call警察即場吹波波, 你真係咬佢唔入. 醉駕係刑事, 對所有人來講, fair啲, 要有証據先可confirm佢係犯法

禁止訪問

引用:If你自己食飲時飲左2杯,揸車一路平安無事

禁止訪問

引用:+本帖最後由+tsewong+於+12-10-4+12:14+編

禁止訪問

大宅

vvnpo 發表於 12-10-4 12:21
除了飲酒外,仲影埋佢危險駕駛,cut 雙白線, take over 學神去對頭線,而迎面有車黎緊的。

...
逆線行車係危險駕駛

BTW, 喺香港, 要飲酒就唔好揸車已經係常識.

禁止訪問

禁止訪問

引用:一早就認為波兒不是好東西!

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

陳茂波:已主動聯絡警方
.明報
.
發展局長陳茂波就他被指酒後駕駛一事發表聲明,稱已主動聯絡港島交通部,希望警方跟進。

陳茂波中午約12點半發出聲明,內容如下:

「就傳媒今天有關我的報道,我已主動聯絡港島交通部,希望警方跟進,我會全力配合警方的調查。」

政府發言人昨天證實,陳茂波在本周二(2日)中午與家人在馬會山光道會所「大排檔」喝了酒,其後駕車離開。至於喝酒分量及相隔多少時間駕車,發言人只表示陳茂波有信心喝酒的分量符合法例要求,沒有醉駕,亦沒有被捕。

(即時新聞)

nammo  'confident' drink amt of wine fit the law?  發表於 12-10-4 13:28

伯爵府

siukei17 發表於 12-10-4 12:09
If你自己食飲時飲左2杯,揸車一路平安無事,瞓醒覺,阿sir拍門,比張告票你,告你醉駕,有相為證!

你服咩 ...
-口- 飲左2杯駕駛 已經有問題啦!!
唔通啲人偷嘢,俾cctv影到,但冇即場捉到, 事後先捉到, 又叫唔公允

子爵府

w_y 發表於 12-10-4 13:00
陳茂波:已主動聯絡警方
.明報
.

重點還在你有沒有醉駕嗎?配合調查, 証明自己無醉駕嗎?
政府宣傳不要酒後駕駛呀!

身為市民/駕駛者/局長, 你認為酒後無超標駕駛是對嗎?

複式洋房

阿狼力保 點會落台 淨係未惡到打橫行

禁止訪問

回覆:bea2998 的帖子

珍珠宮

畀面勳章

回覆:從未有政府官員我認為應該要落台......陳茂波係第一個

係另一個角度,我覺得佢政治敏感度好不足,上任時的擋房事件都未汲取教訓,佢居然係海難發生后的第二天俾人影到佢午飯飲啤酒。雖然可能係佢的習慣,但係呢個時刻,總係覺得唔太恰當。

禁止訪問

引用:係另一個角度,我覺得佢政治敏感度好不足,

首頁

尾頁

跳至