懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

黃昏後bb不可以獨自一人...?

有冇聽過d老人家話黃昏後唔可以留低bb自己一個人,要有人在身邊陪住佢...
http://www.glittergraphics.us" target="_blank">[/quote]

大宅

Re: 黃昏後bb不可以獨自一人...?

未聽過呀 不過就算唔係黃昏都唔應該獨自留低bb係屋企啦.

複式洋房

噢我既意思係唔好留bb自己一個人係房或者係廳,d老人家就係咁講,唔好留bb一個人,但係如果要做家務或者煮飯咁點? 唔通抱住bb..??
http://www.glittergraphics.us" target="_blank">[/quote]

男爵府

我都未聽過喎!!! 而我屋企D老人家都無咁同我講, 我諗可能係各處鄉村各處例都未定.

大宅

我都未聽過, 一間房去另一間房(阿b喺bb床, 自己喺廚房)算唔算. 不過我個仔當好鬼頑皮, 我一煮飯他就好鬼醒神, 一步都唔可以比我離開, 所以我在廚房時就要揹著他或放落bb車望著我做嘢.
喺咪啲老人家想bb同啲大人一齊, 任何時都唔可以單獨, 怕個小朋友落嚫等.
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

大宅

del
王菀之年度創作專輯《On Wings Of Time (CD+DVD) 》現已上市
請支持正版...請支持唱作女皇
(隻碟要煲架--不是放落個煲道煲...)
click入去試聽下..月亮說
飯婦人Blog

子爵府

畀面勳章

有d咁怪既講法咩?? ?-(
我未聽過呀, 可能d老人家覺得開始天夜怕bb驚掛?!
正=有人怕黑啦~

大宅

KateC 寫道:
有冇聽過d老人家話黃昏後唔可以留低bb自己一個人,要有人在身邊陪住佢...

我聽過, 不過係指出左街, 因為話小朋友的'靈氣'唔夠成人強, 好易沾到"dirty"野, 所以老人家話小朋友黃昏後出街最好抱住佢

首頁

尾頁

跳至