自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

真係唔好思, 167(唔知哥哥定姐姐)講既人工, 先至係我+我老公一個月既收入咋...陰公。
不過又咁囉,
我地係搵3萬一個月, 但我地結婚擺33圍, 一蚊都冇要過任何人比。
我地係搵3萬一個月, 雖然結完婚只能租樓, 而且比家用絕對唔係多, 但我地一個月除埋租都儲到5000蚊。
我地係搵3萬一個月, 但我地好努力開心去經營個家。
我地係搵3萬一個月, 但我老公又好錫我屋企人, 而我屋企人又好錫佢。
我地係搵3萬一個月, 但我又好錫我奶奶, 姑拉, 未來嬸嬸, 叔仔, 堂妹, 我地仲成日家庭樂, 去玩, 去BBQ, 打牌。
我地係搵3萬一個月, 而我身邊朋友都好多, 有錢到有田有地有屋, 賭一場都話過百既又好。冇錢到搵幾千蚊住板間房的都有。但我地都好尊重大家, 從來冇計較過大家搵幾多。
我地係搵3萬一個月, 但我同我老公都有身邊的好友, 家人, 老細, 同事.....支持同加油。
我地係搵3萬一個月, 但都係我地好辛苦一步一步慢慢經營的。
我地係搵3萬一個月, 但我地有的所有野, 請問你有冇? 我唔敢話你冇, 不過有時有錢唔係大晒, 人與人之間的關係唔係正係講錢, 如果係的話, 我覺得我身邊,一早冇晒朋友, 冇晒家人囉!

活得精彩的定義, 不是指生活富有, 而是指思想富有, 心中富有。
人生的賭場, 未到官材蓋關上, 都未分高低, 對錯。
但求我們活著的時候, 珍惜每一天, 每件事, 每個人, 每條自己所選的路。
欣賞, 知足, 感恩, 反思,
-當你出生的時候, 你在哭, 但旁人在笑。
-當你死亡的時候, 你在笑, 但旁人在哭。

coolwinnie  Happy for u ^^  發表於 12-10-10 00:29
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

公爵府

玩具勳章 陪月勳章

回覆:致:167, 喂..不男不女, 埋黎jealous下我啦!!!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

嘩~~
[img][/img][img align=left

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

樓主都好比心機喎

其實洗乜理167啫

wcpcelia    發表於 13-3-7 19:29
hoiching930    發表於 12-10-9 22:20
connielamyee    發表於 12-10-9 20:25
cat_1447    發表於 12-10-9 17:16
yoyob230398    發表於 12-10-9 16:58
newchun    發表於 12-10-9 16:57
hksunshine    發表於 12-10-9 16:34
onehundred    發表於 12-10-9 16:29
鼠兔媽媽    發表於 12-10-9 16:25
dongmin    發表於 12-10-9 16:23
circle119    發表於 12-10-9 16:09
Hana_Sugi    發表於 12-10-9 15:42
Lihoma    發表於 12-10-9 15:42
961123    發表於 12-10-9 15:40

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

佢都叫167啦!唔駛理佢!!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:樓主都好比心機喎其實洗乜理167啫

原帖由 sasa0208 於 12-10-09 發表
樓主都好比心機喎

其實洗乜理167啫
咪係!167只是BK過客

My Two Princess

珍珠宮

其實我唔係太認真架咋..

只係因為家陣公司太得閒...我打字又實在太快...
嘩哈哈
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

珍珠宮

熱血勳章 玩具勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章 遊學勳章

-當你出生的時候, 你在哭, 但旁人在笑。
-當你死亡的時候, 你在笑, 但旁人在哭。

topkidsmom    發表於 13-3-7 19:23
CYYC    發表於 13-3-7 17:22
柏架山莊    發表於 13-3-7 12:10
kitcoWU    發表於 12-10-10 00:06
yoyob230398    發表於 12-10-9 16:58
newchun    發表於 12-10-9 16:57
onehundred    發表於 12-10-9 16:30
joe_1206    發表於 12-10-9 16:24
irenechiu    發表於 12-10-9 16:11
pat222    發表於 12-10-9 15:42
柏架山莊    發表於 12-10-9 15:33

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

Jolin_Yuen 發表於 12-10-9 15:27
其實我唔係太認真架咋..

只係因為家陣公司太得閒...我打字又實在太快...
哦...咁都好d

最怕有d人真係認真,自己唔開心

男爵府

子爵府

畀面勳章

引用:真係唔好思,+167(唔知哥哥定姐姐)講既人工,

原帖由 Jolin_Yuen 於 12-10-09 發表
真係唔好思, 167(唔知哥哥定姐姐)講既人工, 先至係我+我老公一個月既收入咋...陰公。
不過又咁囉,
我地係 ...
你好叻叻! 一家人開開心心有錢買唔到!

topkidsmom  agree  發表於 13-3-7 19:24
柏架山莊    發表於 12-10-9 15:33
Jolin_Yuen  一家人開心, 真係好緊要, 多多錢都買唔到  發表於 12-10-9 15:29

翡翠宮

好媽媽勳章

mouth:mouth:mouth:

珍珠宮

2024勳章 認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

mouth:mouth:mouth:

珍珠宮

回覆 sasa0208 的帖子

哈哈, 多謝你呀
初初都有小小想中佢, 不過心知呢個世界嘜人都有,
一樣米養百養人。

同時, 我都想encourage下同我差唔多既人唔好frustrated.
我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我同你都差唔多

珍珠宮

回覆:Jolin_Yuen 的帖子

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

樓主~GOOD JOB AND GOOD LIFE~!

不過其實可以咪鬼理佢~

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

知足常樂

首頁
12345...11

尾頁

跳至