嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 叮噹小孩 的帖子

UMF 15+, my girl take for 1 month (comvita), 面色好左,少左黑眼圈(黑眼圈係鼻敏感特徵),佢話少左鼻塞喎,不過我同時間用左防塵蟎床上用品同換吸塵機,可能樣樣有d幫助,反而覺得15+抗菌功效幾好,我女之前染金黃葡萄菌,個半月生3次膿瘡,完全失控,係咁食抗生素,醫生話出開好易番發,我見隻蜜糖有話可對抗金黃葡萄菌,食左後,試過兩次手指又開始生一兩粒,但第二日就謝左,無漫延,雖然我同時有比佢用抗菌浴油,但我覺得關15+事,因為自已病親都有黃痰有菌,但今次食左就無黃痰,真係幾work

C6鼻塞嚴重過亞女好多,又勁多胃氣,佢話暫時好似未見效

男爵府

janetling 發表於 12-10-26 13:56
請問飲完可否加埋川貝一齊食呀?
是否平時一日飲一次,每次飲5ml就ok?
如果平時唔飲,有少少鼻水先飲有無效呀? ...

1.我女就係飲左3日elderberry,再飲3日川貝(飲川貝同時都有繼續每4小時飲elderberry)
2.For child, yes

3.我女得

大宅

I bought有機接骨木花濃縮精華液 in Meka, price aroung $75.00. 1:7 開水, 唔知原來咁好, 你地可以去check吓

別墅

回覆:黑接骨木 & Manuka honey 15+試飲報告

我bb歲半,可以飲嗎?
如可以,pls pm me.

大宅

仔仔食左1次,2個鐘後見佢條頸有D風眼,唔知關唔關事呢?

男爵府

janetling 發表於 12-10-29 22:56
仔仔食左1次,2個鐘後見佢條頸有D風眼,唔知關唔關事呢?
風眼?定風癩?仔仔仲食過嘜新野?如無,持繼出風癩,暫停先,如再試又出就有可能敏感,吾好食啦

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:黑接骨木 & Manuka honey 15+試飲報告

我都想買!可pm我嗎?

男爵府

回覆 licnine 的帖子

PM左你了

大宅

2樣我都有比囝囝飲過,幫助唔大。

黑接骨木,還曾經在起鼻水時,按4次飲,過程當中飲了不但沒有改善,反而病情仲差咗,所以我都會飲埋衣D當平時保健想法後,都不會再買了,應該唔啱我個囝。

http://hk.myblog.yahoo.com/sbukiwai

大宅

If mum want to buy manuka honey, may be can check Hicare! It is much cheaper, I tried and it's ok and my friend also buy for many years!

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

華太太 發表於 12-10-19 10:40
回覆 sickbanana 的帖子

請問你小朋友幾歲﹖若細個小朋友是否要選這個呢﹖
粉紅色盒 For Kids係1歲以上小朋友食藍色盒係可以2歲以上小朋友食,呢隻接骨木果成份高些,功效快些

男爵府

亞女兩個星期前又有鼻水,又比女飲黑接骨木,開頭收到7-8成,第二日返學吾記得食,夜晚就條氣吾順,而且周身濕疹,去左仁安夜診,照埋肺又無野,咳同痰又吾多,醫生話氣管敏感。。。吾知係隻野對敏感流鼻水吾work,定隻黑接骨木令亞女敏感,試左兩次,下次吾敢比亞女飲了唉~以為搵啱左添

唯有keep住食honey,頂住先。我托朋友係澳洲買返來的honey,色澤好金黃,幼滑d,無咁”傑“,仲好味d,陣味無咁濁,而5+又好味過15+,好清香,全部比香港買的遲一年先過期,新鮮d,可能有關係,價錢平成40﹪!
亞女食左一排,身體有改善,精神左,無再生膿瘡,睇埋個冬天點先,以往年年1-2月每個月都要睇3-4次醫生,今年2月中b流感,3月就肺炎,真係help

首頁

尾頁

跳至