嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

急 : 請問bb飲明治大仔ge 媽咪...

有件事想請教大家呀,

想請問有冇媽咪o係係re-on 到訂明治大仔奶粉ga??
而家ge 奶粉係咪已經冇咗 "新發亮" 呢3個字ga la?? ?-( ?-(
我新訂番黎果批奶粉(4月大割引)係冇 "新發亮" 呢3個字ga, 有d 擔心呀, 會唔會有問題ga, 我之前訂果d 係有ga...

重有, 想請問其實2 隻(新舊裝)有咩分別ga??
真係越諗越擔心呀... :cry: :cry:
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

男爵府

Re: 急 : 請問bb飲明治大仔ge 媽咪...

請問有冇媽咪知道呀... :-( :-( :-(

大宅

我無係re-on 到訂明治大仔奶粉,係第二度買,但都係無"新發亮" 呢3個字

男爵府

idyhk,

多謝你答我呀...
咁請問你係o係邊度買, 幾時買, 同埋expiry date 又係幾時呢?? 唔好意思呀, 咁多問題tim...
請問個罐係咪哩個樣ge呢-->

有冇其他媽咪買果d 依然有"新發亮"呢3個字,
而個罐係哩個樣ge呢-->

唔該晒各位!!

男爵府

係咪有"新發売"先係新貨ka ?? 我響日本叫人買過罐返黎都有"新發売"字樣ka~~

我好似3月響re-on 訂個箱都有"新發売"~~

expiry date : 07 年6月

大宅

我原來係買呢隻,睇錯添,真係唔好意思!!
我係j-mart買架,到期日係07年5月,你個隻係舊裝,其實只係轉左新包裝,成份係一樣,只要未到期,其實都無乜野,唔使擔心,我諗佢想去左o的舊貨,所以有特價囉!!

有冇其他媽咪買果d 依然有"新發亮"呢3個字,
而個罐係哩個樣ge呢-->

唔該晒各位!!

男爵府

pat108tap,

請問你響日本叫人買返黎果罐係 "新發売"字樣ga?? 同埋係幾時買ga?? thanks!!

idyhk,

我分別係2月同4月都訂過奶粉(大割引), 而2月訂果d 係有"新發売"呢幾個字ga, 但係我4月訂果批個expiry date 係遲過2月訂果批ga, 我諗應該唔係舊貨掛, 而且個expriy date 重遲d tim...

其實我都有問過佢ga, 佢話係因為上年3月ge 時候日本轉過packing, 所以有"新發売"果3個字, 但已經事隔1年, 所以再新出果d 就冇喎...
但是我又曾經聽過有媽咪講過舊裝明治係冇"新發売"呢3個字, 所以有d 擔心, 唔知會唔會買咗d 舊裝明治呀, 最衰我又唔知舊裝明治係點樣, 冇得compare, 請問妳係咪一路買開果d都有"新發売"呢3個字ga, 妳有冇見過舊裝明治係點樣ga?? 我買果d 到底係新貨, 定係舊裝明治黎呀??

aiya, 好困擾呀!! ?-( ?-( 有冇其他媽咪知呀??

男爵府

畀面勳章

922yin,
我唸你唔使咁擔心,我4月先係日本買返嚟嗰d都係無"新發売"字樣架,exp date 係07年8月,一定唔係舊貨啦.
其實re-on講得好啱,都成年啦,仲要"新發売"字樣?如果再轉packing咁放咩字樣先啱?
唔使擔心 :wink: :wink: :wink:

男爵府

Denise_Chan,

真係唔該晒你呀, 解開咗我個疑團,
我唔使再擔心la

Thank You!! :-P :-P

首頁

尾頁

跳至