跳至

首頁

尾頁

男爵府

急 : 請問bb飲明治ge 媽咪...

有件事想請教大家呀,

想請問有冇媽咪o係係re-on 到訂明治大仔奶粉ga??
而家ge 奶粉係咪已經冇咗 "新發亮" 呢3個字ga la?? ?-( ?-(
我新訂番黎果批奶粉(4月大割引)係冇 "新發亮" 呢3個字ga, 有d 擔心呀, 會唔會有問題ga, 我之前訂果d 係有ga...

重有, 想請問其實2 隻(新舊裝)有咩分別ga??
真係越諗越擔心呀... :cry: :cry:
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

男爵府

Re: 急 : 請問bb飲明治ge 媽咪...

請問有冇媽咪知道呀... :-( :-( :-(

大宅

可能個個媽咪都返緊工, 睇唔到個奶粉罐, 我今晚返屋企 look look, 然後話您聽啦 ! 不過我唔係o係re-on訂架.

若果您好心急知, 何不打去re-on問問 ?

男爵府

薳然媽媽,

唔該晒你先呀, 麻煩你今晚返屋企睇下, 再話我知la, thank you very much!!!

其實我問過re-on ga la, 佢話係因為上年3月ge 時候日本轉過package, 所以有"新發亮"果3個字, 但已經事隔1年, 所以再新出果d 就冇喎...
但是我又曾經聽過有媽咪講過舊裝明治係冇"新發亮"呢3個字, 所以有d 擔心, 唔知會唔會買咗d 舊裝明治呀, 最衰我又唔知舊裝明治係點樣, 冇得compare, 所以咁心急想知law...

麻煩你今晚返屋企睇下, 你果d 明始大仔
係 (a)

定係(b)

Thank you once again!!!

大宅

922yin

啱啱去左明治個網頁望, 大仔依家係[size=large]無"新發亮"呢3個字, 應該唔駛擔心啦 !

去呢樹望吓啦 !
http://www.meinyu.co.jp/product/childcare/step/index.html

您個罐可能仲係最新鮮添呀 ! :mrgreen:

anyway, 我返屋企都會望吓.

大宅

望左啦, 我屋企o個幾罐都係無"新發亮"呢3個字架.
但我好肯定之前買o個d係有架.
應該我呢幾罐都係新鮮既
您唔駛擔心啦 !

p.s. 您好細心喔, 您唔提, 我都唔會留意到呀 .

男爵府

薳然媽媽,

真係唔該晒你呀, 未返到屋企都幫我上網搵資料, 返到屋企又幫我再望埋, 我而家放心晒啦!!

我琴晚返到屋企又唔知做咩無啦啦上唔到網, 攪到我成晚law law lun tim ar, 今朝拿拿聲上黎睇下, 終於放下心頭大石啦... :mrgreen:

其實我唔係細心, 只係因為之前聽d mami 講過冇果3 個字係舊裝, 所以先會咁留意咋!! 最衰我冇見過以前舊裝d 罐, 唔知個樣係點, 如果唔係, 就一定可以確定今次訂呢d 係最新版law, 真係虛驚一場呀...

八掛問下, 你係邊到買, 同埋幾錢呀??

真係要再一次唔該晒你呀... thank you sooooooooooo much!! :-P :-P

大宅

922yin

唔駛客氣啦 ! 我份人呢, 就係好鐘意同人分享, 唔會收收埋埋扮神秘 . 我覺得呢個世界就係咁, 大家互相幫忙, 今次我話野您聽, 下次就輪到您過料比我聽喇

我地係東瀛遊買架, 好似係hk$480 3 罐.

you are really welcome ! :-P

大宅

Hi 9222yin,

東瀛遊 buy?? where is it?? u mean the travel agency??? where can i buy it/? thks for telling me??

any comments pls??

首頁

尾頁

跳至