論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

谷鬼氣

工人黎左三個月,已經唔見左床單一張,阿仔名牌牛仔褲一條(只著過一次),唔知係佢偷左定係真係比風吹左落街,問佢又話咩都唔知 唔知點算

別墅

Re: 谷鬼氣

同佢講唔係一句話唔知就算..佢係屋企係有責任的..就當係比風吹佐去...唔該以後小心o的..夾實o的..再係咁要佢賠$
講真..浪床單一張都唔只用一個夾一個衣架掛..咁都會吹佐去..!......

大宅

應該偷了,換新工人吧,夜長夢多.

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

家下咩事呀 ? 咁多野吹落街又唔見吹了她(個工人)落街 ?
十成十"吹水"啦 !

我建議您快點換工人,否則個工人不斷"吹"有貴重物品 "吹"落街 !

以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

大宅

一定偷0左去啦…又唔見吹0左佢自己0的衫褲落街…

珍珠宮

床單咁大都吹得走? 樓下見到都complain啦! 咁危險 ...「嬲」住啲車点算,我都試過俾個工人一次過吹走咗一家人嘅泳衣,佢唔認都冇佢收!我有個friend就將啲新衫或貴衫映哂相,按時check吓,等佢知道傭主會留意住,亦可能要負責!
教仔心得:媽咪容易犯的錯誤
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=951856&extra=&page=1

成日話「讚」可以改正小朋友壞行為,到底點解同點讚?   
http://forum.baby-kingdom.com//v ... page%3D1&page=1

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

影晒相咁激? 係咪影佢 "浪"完衫既相呀??

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

moonychan 寫道:
影晒相咁激? 係咪影佢 "浪"完衫既相呀??
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

別墅

SandraLo 寫道:
床單咁大都吹得走? 樓下見到都complain啦! 咁危險 ...「嬲」住啲車点算,我都試過俾個工人一次過吹走咗一家人嘅泳衣,佢唔認都冇佢收!我有個friend就將啲新衫或貴衫映哂相,按時check吓,等佢知道傭主會留意住,亦可能要負責!

哈!我都真係有諗過影相架,不過未實行o者
頭先阿仔沖完涼,我同個工人講阿仔唔見左條褲,係上星期新買,只著過一次,佢話佢有洗到,我同佢講總之我而家就搵唔到,黑晒口面同佢講:最好妳同我搵番出黎...佢條粉腸唔知扮野定乜,搵左十多分鐘話掛左o係一個唔起眼o既地方(但阿仔衣櫃只係會掛上衣,從來唔會掛褲)
亦都將件事話左比agent知,佢地話聽日會來電“教導”佢喎

男爵府

黑心d講句,如果衰工人成日偷/遺失/吹走...物品,不如試

大宅

我都有試過咁架情況,比佢吹走一個cushion cover、一件剛剛買回來的睡衣,我便扣返佢架人工。

我昨日仲谷氣,事原係商場行街,想去街市買"送"啦,點知就下雨喎(微雨),身上又無傘,便由商場尾行返商場頭買把傘仔比仔仔啦!傘仔可以足夠佢抱住阿仔都可以傘到的。自己都無買比自己,去完街市搭村巴回家,在村巴的時候,我已經同佢講下車的時候記住要開傘(當時係大雨的),佢仲話知道,點知一落車佢無開傘,佢咁抱住阿仔快跑回屋企大堂,我係咁叫開傘,唔好跑,佢就不停跑,佢停低的時候,仲同我笑,就比我鬧佢,咁我買比傘仲乜,唔係拎黎傘咁拎黎做乜,話佢浪費金錢,我老公見到仲話我駛乜咁勞氣,話我似事頭婆咁,事後,我連我老公都嬲埋,雖然係小事,明知佢自己著住人字拖,,一陣跌親阿仔又點呢?但我覺得佢唔用都可以比我地用,之後我成晚唔出聲,我知佢知我嬲,所以佢食飯唔感食魚,只是食菜。

首頁

尾頁

跳至