想生BB

跳至

首頁
12345...32

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

中醫

請問有無好既中醫介紹呀?(最好係荃灣或葵青區)
因為我地諗住生bb,但我d m一向都唔太準,所以想睇中醫調理下.
Thanks

男爵府

Re: 中醫

我之前睇嗰中醫都唔錯,不過就遠d,係元朗,我之前小產過一次,呢個中醫幫我有bb的,我看了1個月,中醫話我身體好轉了,有一天我去打脈他說:你明天排卵要開工了,我就聽他的話,到了月經過了2天沒有來我去看中醫,他說我的脈是**任脈**即有了bb.
check PM
穎穎係2006年3月5日入侵咗屋企喇! :-)

民房

water55
你可否send個中醫資料比我呀!
e-mail :[email protected]
謝謝!!
我想問,個中醫果度有無得幫我煲藥架 :-(
因為我唔識煲架

男爵府

好媽媽勳章

Water 55,

首先唔該哂你呀,但元朗對我嚟講比較遠呀.

大宅

water55,

可否 PM 中醫 資料被我呢 ? 是否需要自己煲藥還是藥粉呢 ?

請問你是否看了1個月就 BINGO 呢 ? 如果可以的充話 , 可以分享下食完 D 藥會怎樣 ? 身體如何 ?

Thank you so much for your sharing and help.

Thanks,
Wa

男爵府

Happylucky,Smilewa:
Check PM thx!
kitty1222:
其實我諗元朗對我都唔近,我住馬鞍山,每隔五日就要入去睇佢,都幾辛苦,不過呢個ec我表姐睇開,而我表姐之前兩次有咗(第一個西醫話個胎無生長,睇咗ec後個b繼續成長,宜家歲半喇,第二個就陀住時留咗三日血,睇咗後ec話我表姐身體太弱,不過食一個禮拜中藥後無哂事,而家兩個月大.
講番我自己,我04年7月有咗,6w時小x咗, :-( 咁我05年4月中開始睇中醫,ec初初話我身體弱(詳細我唔識講,話我裨臟虛,條腰有條懷孕脈好差引致好難陀好個b)咁佢話主要同我調理好個身體,壯番條脈,睇咗一個月度,ec話我可以開工做人,我自己都覺得身體好咗,m痛無埋,我老公話我以前手腳冰冷,宜家成身興烚烚,之後嗰次m遲咗兩日,我再去睇ec,佢話我*任脈*我有咗喇!咁我多謝佢時佢話每一個中醫都有佢嘅專長,佢自己就比較專門婦科,但係ec都話我好彩 ,(我介紹過嘅人入面我知嘅都有兩個可以喺兩個月內bingo,其中一個係bk sister嚟添)
6w睇西醫時仲未照到心跳,但睇ec把脈就話個b好壯健,9w再照時西醫都話個b好健康,
有咗之後睇多三個月,嗰三個月ec話主要幫我壯個b,宜家囡囡就嚟兩個月大喇! :-P

嗰度可以幫你煲埋藥,同埋ec通常會叫你三日返去覆診,不過同佢講住得遠佢都可以五日先返.診金方面就$50+幾多劑藥
.唔該哂各位

大宅

water55,
你可以比元朗個中醫資料我嗎﹖
我的BB要健康快樂成長﹗ :-D :-D :-D :-D :-D

男爵府

好媽媽勳章

water55,

真係唔該晒你呀,你講得好詳細呀,我想問間鋪近邊架?
其實我都唔知自己今個月會唔會有咗,因為暫時遲咗4日重未m,但我例遲開,同埋呢幾日已經有m前feel,所以預無多家嗱.

男爵府

water55,
你可以比元朗個中醫資料我嗎﹖

複式洋房

Hi water 55,

Can u PM the address to me .

thanks

大宅

Hi water 55,

中醫資料, Pls sand me.
Thank you !

[email protected]

男爵府

yfcapple,JENNYCHOI,lanittp,chenyi:
Check PM thx!

kitty1222:
放鬆d,比心機,實得嘅!間舖近一個垃圾站,有一間好似叫鐘聲學校,同對面有間阿婆羅雪糕屋

男爵府

Many Thanks

別墅

Water 55

Please PM to me, thank you!

男爵府

copper:
check PM thx

大宅

可唔可以比個中醫既地址我?謝謝![email protected]

男爵府

siu_lo:
check PM thx

民房

water55
唔該晒!真係好詳細 :lol:
但我仲有個問題,
果度可以代煲藥,咁我係咪日日都要去呀?

複式洋房

hi water55
我4月來經開始看莫醫師, 但前日來經了.
現在開始第2個 cycle , 我會再努力.

禁止訪問

首頁
12345...32

尾頁

跳至