跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有冇葵青區在職媽媽?可以一齊傾下計

公爵府

2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

回覆:moroteva 的帖子

Hi... 我係在職媽媽,夜晚同weekend 至可以湊小朋友,阿b就嚟1歲啦!你小朋友幾大呀?

大宅

回覆:請問有冇葵青區在職媽媽~~??

有,青衣區,個仔2歲

複式洋房

我個女三歲喇,返緊學,都係夜晚同放假先湊佢!其實都好小時間見到佢!邊個幫你地湊小朋友呀?

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

青衣區,仔仔兩歲。仔仔剛讀N半個月。
我都係放工同放假先有得自己湊。平時就婆婆湊。

大宅

青衣區~ 我BB女係12月出世
請各位JM多多指教

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

暫時最大我嗰個,12月就7歲喇

緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

大宅

大家好!bb9月才剛出世!產假中!聖誕返工啦!

公爵府

2018母親節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

我都係婆婆湊,因為冇姐姐,所有家務都要自己做(好在c6 會幫手)。我weekend 會帶阿b去公園玩,但青衣好似冇乜太多啱1歲b玩(好似bb遷秋),所以通常都去青衣公園。

你哋返工夜5夜呀?

大宅

我收5點~旺角返到青衣巴士~都成6點~

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

我放六點,大埔番到青衣七點半。
番到青衣去婆婆屋企接完仔仔再番自己屋企,同仔仔沖完涼都攪到八點半。
啲時間好唔夠用。

複式洋房

我工作同住都係葵涌,時間好用好多,之前係官塘做野,坐車都去左好多時間。。。同埋奶奶一齊住,個女同家務奶奶都搞店晒,同奶奶住都幾好架

大宅

青衣區,大女三歲半,細女三個月比人湊。

大宅

之前我媽湊個仔.但佢身體唔好.最近請左個姐姐.d時間先多番d. 之前番到去7點又煮飯又做少少家務.已經無時間同個仔玩. 不過多個外人係屋企點都無咁自在.有好有唔好啦.

公爵府

引用:之前我媽湊個仔.但佢身體唔好.最近請左個姐

原帖由 siugra 於 12-10-18 發表
之前我媽湊個仔.但佢身體唔好.最近請左個姐姐.d時間先多番d. 之前番到去7點又煮飯又做少少家務.已經無時間 ...
我E家諗梗請5請,如果請,地方逼咗,錢又硬咗,但家務又會少咗,好矛盾

複式洋房

回覆 愚妹妹 的帖子

如果用姐姐小朋友一定懶左!!

大宅

愚妹妹 發表於 12-10-18 18:20
我E家諗梗請5請,如果請,地方逼咗,錢又硬咗,但家務又會少咗,好矛盾

...

如果可以其實我唔想請.一來多個外人唔慣.二來洗多左錢.三就係請工人好講彩數.請得好都仲話.請著個唔好.仲煩過唔請.
不過如果個工人好.又真係輕鬆好多

公爵府

回覆 moroteva 的帖子

咁都係靠自己好啦!

複式洋房

回覆:siugra 的帖子

我有個朋友,經賓賓介紹,知道有啲姐姐係星期日會去做義工,佢請左一個,又唔洗俾佣,個姐姐又超好,佢話用左咁多年工人最好係呢個!

大宅

回覆 moroteva 的帖子

義工? 即係佢地放假o個時出去同工做part time? 咁好似係犯法架喎

首頁

尾頁

跳至