親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

泰國

我五月尾去曼谷同芭堤雅,請問有咩值得玩同買架!
***南無阿彌陀佛***

子爵府

Re: 泰國

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

我都係5月尾去泰國

聽bk mami講,boots、wacol好抵買

你可參考此網頁
http://www.thailandfans.com/goodbuy.html

子爵府

跳跳虎 寫道:
我都係5月尾去泰國

聽bk mami講,boots、wacol好抵買

你可參考此網頁
http://www.thailandfans.com/goodbuy.html
thanks!

洋房

pls check PM..

家庭主婦 寫道:

別墅

Wintherthur,

我在七月都想去泰國呀,你係咪有資料呀,可否SEND埋比我,唔該晒.

子爵府

Wintherthur 寫道:

[quote]
家庭主婦 寫道:
[/quote]thanks!

侯爵府

我5月尾都會同囡囡去玩呀, 可否pm埋比我呀? thx~~

大宅

Wintherthur,

你係咪有資料呀,可否PM埋比我?

Thanks

公爵府

我昨天先返港. 都係去芭堤雅同曼谷.

Boots 真係好抵, 撞岩佢地的買一送一, 所以好平, 好似精華素 (green package one), 500baht for 2 piece.

wacol 係好平, 不過真係要岩先好, 唔係都無乜特別.

我行了Siam Center, Siam Discovery Center同 Siam Paragon. 佢地全部買名牌. 無乜野特別抵. 相反 Siam Square就幾抵. 涼鞋 - 拖鞋款都係199baht.

公爵府

還有, siam square 4街有好出名的墨西哥飽, 我食唔到, 但係食到的團友都話正. 都係HK$5-6

Aunt Wendy (奧海城有分店). 食個種好似蝴蝶的飽, 都係39baht. 比香港平一半. 還有donut, cafe latte..... 都好正.

鐘意民族野, 周圍都好平, 唔算好貴. 但係真係要講價

公爵府

Siam Paragon 個水族館都可以一去 (不過有小朋友去就好), 只係大人的話, shopping 就麻麻 - 因為好似Lankmark咁, 全部名牌. 好貴.

水族館有好多魚, 但係鯊魚就得10條大的, 魔鬼魚就多點. 佢還有得坐船, 但係都有少少無聊, 因為遊的圈好細.

我2/5去, 500baht, 包埋遊船. 但係就咁買入場卷都要450baht, 所以好似'焗'你買咁.

Siam Square 似利時, 多點野看. 同埋都唔算貴

公爵府

我還去了Carrefour, 佢地的huggies尿片好平, 為HK$55包, 係XL - 32. 個package 係藍色.

佢地的奶粉都好平, 有A+/ S26..... 但係我自己見個女都係細, 唔敢買. 驚formula 唔同.

糖那些都好平. 還買到$6到的背心底衫. 超平.

子爵府

emeraldlam 寫道:
我還去了Carrefour, 佢地的huggies尿片好平, 為HK$55包, 係XL - 32. 個package 係藍色.

佢地的奶粉都好平, 有A+/ S26..... 但係我自己見個女都係細, 唔敢買. 驚formula 唔同.

糖那些都好平. 還買到$6到的背心底衫. 超平.
多謝你分享呀!你有冇做SPA呀?

侯爵府

emeraldlam
thx~~ 咁你有冇買到小朋友衫呀? 抵嗎? 邊度多呀?

大宅

emeraldlam,
你好近呀!跟團都可以搵到咁多正野呀! 你有無去night bazaar呀? :mrgreen:

家庭主婦,
如果做spa同message,我鍾意去asia herb association
asia herb association1600銖做4小時message。好抵做呀!

子爵府

恩禧媽 寫道:
emeraldlam,
你好近呀!跟團都可以搵到咁多正野呀! 你有無去night bazaar呀? :mrgreen:

家庭主婦,
如果做spa同message,我鍾意去asia herb association
asia herb association1600銖做4小時message。好抵做呀!
係邊度架?我今次會去Spa Pattaya度做,我家姐去過,佢話好正,做左3粒鐘都係四佰幾。

公爵府

因為我有一日係自由行. 佢俾張one day pass我地坐BTS, 所以咪買到好多野.

我都有去spa, 不過係團介紹的. 成2500baht, 唔算好底, 但係都好舒服. 佢唔叫我都唔醒.

有牛奶浴浸

公爵府

我應該有去night bazaar, 都好多野買.

我只係買了底衫俾個女, 面衫就唔係咁平. 我去mike 看過, 都要成$80一件top, 唔係好平, 所以無買. 反而自己就買了好多件衫同褲

民房

Wintherthur 寫道:

[quote]
家庭主婦 寫道:
[/quote]

DEAR WINTHERTHUR,

PLS. SEND E-MAIL TO ME AS BELOW:

[email protected]

MANY THANK!!!

首頁

尾頁

跳至