懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

日日飲湯得唔得? 咩湯好?

大宅

點解飲唔到水啊?! 其實湯都好架, 有營養啊~~
如果飲到, 都可以飲D奶.

子爵府

回覆:joannelai930 的帖子

得!你係咪岩岩有?我睇書話飲蕃茄薯仔湯好!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

mamiemily 發表於 12-10-16 12:57
點解飲唔到水啊?! 其實湯都好架, 有營養啊~~
如果飲到, 都可以飲D奶.

飲水就想嘔囉
奶一日一包, 其他時間唔知飲咩

琥珀宮

ada13133 發表於 12-10-16 12:58
得!你係咪岩岩有?我睇書話飲蕃茄薯仔湯好!

14W 了, 但覺得水好難飲

大宅

引用:Quote:ada13133+發表於+12-10-16+12:58+得

原帖由 joannelai930 於 12-10-16 發表
14W 了, 但覺得水好難飲
係咪唔鍾意淡味野呀?試下炒米水、紅棗or南棗水,或者飮檸水

如果湯,上面位jm話蕃茄薯仔仲有魚湯都好好架

回覆 joannelai930 的帖子

您好,joannelai930,滾湯或老火湯都得,只要唔係太油膩;高鈣脫脂奶、果汁等對懷孕嘅媽媽都好好嫁。

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

joannelai930 發表於 12-10-16 12:54

飲唔到水, 可以飲下 0 水, 果汁, 奶....

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:飲唔到水, 飲湯得唔得?

我去到8個月先飲到水,不過都唔多,奶都飲唔到,之前就飲有氣水,檸水,果汁,紅棗水

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

我去到8個月先飲到水,不過都唔多,奶都飲唔到,之前就飲有氣水,檸水,果汁,紅棗水

大宅

我到而家8個月,都唔係好1飲到水,所以通常都係飲多啲湯水,飲下果汁咁,如果飲到水時先飲多少少。
可能因為水無味,所以唔想飲掛,但我有左BB 到而家,每次飲水都會作嘔,唔太舒服,所以都幾頭痛。

琥珀宮

引用:我到而家8個月,都唔係好1飲到水,所以通常

原帖由 MYSTRAWBERRY 於 12-10-16 發表
我到而家8個月,都唔係好1飲到水,所以通常都係飲多啲湯水,飲下果汁咁,如果飲到水時先飲多少少。
可能因 ...
8個月仲係咁?不過你仲有2個月,終點在望了

琥珀宮

引用:回覆+joannelai930+的帖子 您好,joannela

原帖由 angela 於 12-10-16 發表
回覆 joannelai930 的帖子

您好,joannelai930,滾湯或老火湯都得,只要唔係太油膩;高鈣脫脂奶、果汁等對 ...
Thx

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+joannelai930+於+12-10-16+發

原帖由 viffy 於 12-10-16 發表
係咪唔鍾意淡味野呀?試下炒米水、紅棗or南棗水,或者飮檸水

如果湯,上面位jm話蕃茄薯仔仲 ...
Thx

琥珀宮

引用:我去到8個月先飲到水,不過都唔多,奶都飲

原帖由 littlethink 於 12-10-16 發表

...
Thx

大宅

回覆:joannelai930 的帖子

係呀,間中飲水都會有作嘔情況,所以飲得唔多水囉。

男爵府

引用:日日飲湯得唔得?+咩湯好?

原帖由 joannelai930 於 12-10-16 發表
清保涼湯走薏米,滋陰有益

耐心地等待成功

別墅

我都唔係好飲到水,以前一口氣可以飲一大杯,而家飲一半已經感到少少反胃,一直到5個月先好啲。只有間唔時細細口飲水。一般飲熱檸水同牛奶,偶然飲鈣思寶、阿華田。湯就一星期飲兩次。

子爵府

你飲到咪飲囉!我飲什麼都嘔,以前勁鍾意飲湯,面家諗起湯味和入面啲油就想嘔!

水晶宮

回覆:飲唔到水, 飲湯得唔得

我果陣又係飲唔到水,一飲就想嘔,搞到差d尿道炎。後來我用飲管飲,感覺好d. 之後就會用極少利賓納溝水,都ok. 之後就飲湯,都係清淡的滾湯,如節瓜滾肉片,番茄薯仔肉碎,魚湯etc

首頁

尾頁

跳至