自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇媽咪有匯豐銀行戶口而同時又有恒生銀行戶口.......

如題,可否幫我一個忙ar?
我需要過$$俾一個賣家(佢只有恒生銀行戶口)~
但我又只有匯豐銀行戶口加上我提款卡用唔到,因為密碼輸入超過3次,張卡block左,而家暫時用唔到~
但我又急於過$$俾個賣家,所以有冇媽咪肯幫我ar?

即係你留你個匯豐銀行戶口no.俾我,我將所需數目過落你個acc,之後你再將呢d $$幫我過俾個賣家.

唔該^__^

民房

Re: 有冇媽咪有匯豐銀行戶口而同時又有恒生銀行戶口.......

小心呀各位!!!

男爵府

醒目開學勳章

Re: 有冇媽咪有匯豐銀行戶口而同時又有恒生銀行戶口.......

:-P  :-P  :-P

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

點解你唔去恒生銀行排隊呀

伯爵府

janetngan2 寫道:

排隊入錢卑佢咪得囉

伯爵府

你自己去銀行排隊會唔會簡單d呢 ?-( ?-(

大宅

janetngan2 寫道:

同意, 最直接的方法!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

甘似警訊見過既

生活不單會有快樂  也一定會有痛苦
事情不單會有成功  也一定會有失敗
性格不單會有圓滿  也一定會有缺陷
戀愛不單會有甜蜜  也一定會有心酸
有時候  我們等的  並不是機會  而是釋懷
即使被祂原諒不一定足夠   有時你也得學習原諒自己

洋房

小心!小心!呃人?

複式洋房

唉!!
因為我要返工,收工後銀行都close o左~~
請問點樣呃人????
係我入左$$落你地個hsbc戶口先,你地確認收到$$後,再幫我將呢d$$過俾個賣家,咁請問點樣呃人???
有冇mami o係銀行做???
唔該你地解釋俾呢班mamis聽,我可以點樣呃佢地???

算喇!我都知因為出面太多呃人既人,所以你地有防人之心,都值得體諒~~~唉!!!

伯爵府

sleepy329 寫道:
唉!!
因為我要返工,收工後銀行都close o左~~
請問點樣呃人????
係我入左$$落你地個hsbc戶口先,你地確認收到$$後,再幫我將呢d$$過俾個賣家,咁請問點樣呃人???
有冇mami o係銀行做???
唔該你地解釋俾呢班mamis聽,我可以點樣呃佢地???

算喇!我都知因為出面太多呃人既人,所以你地有防人之心,都值得體諒~~~唉!!!

叫你屋企人幫你入囉,咁樣比較好d

男爵府

sleepy329,

我建議你搵返自己d屋企人或朋友幫你啦!因為你唔可以怪呢度d sisters小心,因為佢地唔係怕比人呃錢,而係有d匪徒會借人地d a/c黎存入d來歷不明o既錢,好大可能係進行駛黑錢活動,到時就會一身蟻.

你緊係好少睇警訊呢!!!

男爵府

中午食飯時間實有了呱~~~我都係lunch time出去銀行入數
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

複式洋房

NaughtyLuiLui 寫道:
sleepy329,

我建議你搵返自己d屋企人或朋友幫你啦!因為你唔可以怪呢度d sisters小心,因為佢地唔係怕比人呃錢,而係有d匪徒會借人地d a/c黎存入d來歷不明o既錢,好大可能係進行駛黑錢活動,到時就會一身蟻.

你緊係好少睇警訊呢!!!

其實叫到屋企人,我就唔駛o係度睇下有冇mamis肯幫我啦~~我由頭到尾都冇怪呢度既mamis,不過我覺好悲哀!因為我想睇下有冇mamis幫我,都會俾人誤會,唉!

我係唸住如果有媽咪有hsbc and hs acc,咁咪可以用網上理財,方便快捷,唔駛咁煩!我都係過$200俾個賣家o者,可以點利用其他mamis既acc去洗黑錢!!

如果你地需要詳細資料,可以公開問我,唔好亂唸左先,然後公開誤會左我先,得嗎?

anyway,肯唔肯幫我都無所謂喇,我再睇下有冇其他methods. Anyway,thx.

如果你地仲覺得我有任何嫌疑,我唔介意你地向大臣/警署備左案先.

P.S.乜警訊最近有呢D case咩?我唔多覺或者係我唔留意啦.

伯爵府

入票未過數未用得只check 到有數以為ok la,而自己又過左CASH 俾人WOW ! But next day 彈票wow! 警訊案件重演係咁ga!

複式洋房

[quote]
hk_woman68 寫道:
中午食飯時間實有了呱~~~我都係lunch time出去銀行入數

複式洋房

wensi 寫道:
入票未過數未用得只check 到有數以為ok la,而自己又過左CASH 俾人WOW ! But next day 彈票wow! 警訊案件重演係咁ga!

我係唸住即時用網上理財喎,你係咪攪錯左ar? ?-( ?-( ?-( OR唸多左呢? ?-( ?-(

算喇,我唔想你地''傷腦筋'',聽日LUNCH我自己辛苦D,靠自己,no need to give me a hand now.

禁止訪問

複式洋房

PrettyMa 寫道:
其實你可以直接入數到律師,由律師樓過數比賣家就得架啦!因為律師樓間間銀行都有A/C。

嘩,唔講唔知!原來律師樓有呢項服務,又知多樣野,thx.
咁請問係咪任何人都可以直接入數到律師,駛唔駛俾埋類似d咩手續費,服務費???因為本人未用過呢項服務,一無所知!
如要費用,咁需要幾多?

thx for yr information.

大宅

Sleepy329,

其實匯豐ETC機是可以轉數去恆生的(他們ETC機是互通), 我時常都咁轉來轉去, 但去匯豐Counter 就不可以去轉數或入數去恆生, 你可以放去後去轉錢未得囉 !!

首頁

尾頁

跳至