自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 有冇媽咪有匯豐銀行戶口而同時又有恒生銀行戶口.......

stephanieching 寫道:
Sleepy329,

其實匯豐ETC機是可以轉數去恆生的(他們ETC機是互通), 我時常都咁轉來轉去, 但去匯豐Counter 就不可以去轉數或入數去恆生, 你可以放去後去轉錢未得囉 !!

我咪講左我張提款卡用唔到,因為密碼輸入超過3次,張卡block左,而家暫時用唔到囉~

仲有,lovebaby已經幫左我啦~你地唔駛''傷腦筋''喇~thx.
該用戶已被刪除

Re: 有冇媽咪有匯豐銀行戶口而同時又有恒生銀行戶口.......

珍珠宮

大家係呢度都係分享下資料,情報,同發下嗡風啫,你點解甘信得過呢度的網友唔會收左你的錢唔俾翻你呀.
大家最'傷腦筋'會唔會係呢樣呢?
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

複式洋房

唉!!我真係好佩服你地既''腦筋'',佩服到五體投地!!
咩都唸到既,你地!!
普通一件事,竟然可以唸到咁多樣野出黎!!
我又冇話一定要你地幫,唔幫就算啦!!
而家有位mami幫我,又話係我自己!!
咁即係講乜都死,因為你地都會唸到第二d野!!
或者一開始我出呢個topic就係錯既!!
你可以去search''lovebabay'',咁咪知佢係咪我囉!!
我唔想諸多解釋,費事你地又唔知唸左d咩出黎!

複式洋房

nz 寫道:
大家係呢度都係分享下資料,情報,同發下嗡風啫,你點解甘信得過呢度的網友唔會收左你的錢唔俾翻你呀.
大家最'傷腦筋'會唔會係呢樣呢?

咪就係因為我覺呢度既mamis幾好,所以我都幾信任呢度既媽咪!!難道對人有信心,信任人又係錯??

珍珠宮

好坦白講,大家素未謀面,你都幾信任呢度既網友,我覺得有些危險囉!對人有信心,信任人唔係錯,但起碼要相識,相交作為起點喎.
我唔係想起'火頭',但係網上有任何錢銀交易都要小心,其他媽咪有其想法都唔係有問題啞.起碼'小心駛得萬年船'.
我贊成你下次干祈唔好係度做這些事,不用激到自己一肚氣,又俾人誤會甘唔抵啦.
恕我直言,多多得罪.
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

複式洋房

nz 寫道:
好坦白講,大家素未謀面,你都幾信任呢度既網友,我覺得有些危險囉!對人有信心,信任人唔係錯,但起碼要相識,相交作為起點喎.
我唔係想起'火頭',但係網上有任何錢銀交易都要小心,其他媽咪有其想法都唔係有問題啞.起碼'小心駛得萬年船'.
我贊成你下次干祈唔好係度做這些事,不用激到自己一肚氣,又俾人誤會甘唔抵啦.
恕我直言,多多得罪.

NZ,

你既建議好好,我一定會吸取呢個教訓,以後都唔會出同類既topic!!我係唸住我過左$$俾人先,之後人地再幫我過俾個賣家,方便快捷!!點知又會同呃人扯上關係~~我真係極之無奈囉!!!以後我出topic都唔會再牽涉$$,費事又攪出個大誤會!!

就係我覺某部分媽咪有防人之心冇錯,所以我由始至終都冇話過任何媽咪!!

我出呢個topic,唸住係小事一樁,睇下有冇媽咪肯幫我.....我唔知會攪到咁架.........可能我對人冇機心啦!!!!白羊座既性格就係咁,所以往往'涉'底既就係自己,唉!!

首頁

尾頁

跳至