親子旅遊

跳至

首頁
12345...28

尾頁

大宅

Re: 三亞的度假酒店

家化万豪酒店客房 vs Sheraton 邊間o岩小朋友玩
大家價錢一樣, 選邊間好呢?

jclee:
你個package幾$?

洋房

如果想4日3夜, 住2晚三亞, 1晚住海口, 請問有冇朋友可提供行程編排?

大宅

AMY 寫道:
家化万豪酒店客房 vs Sheraton 邊間o岩小朋友玩
大家價錢一樣, 選邊間好呢?

jclee:
你個package幾$?

AMY:

聽講話兩間都幾好.
我個package因為是暑期價, 要$2900+(連稅), 四日三夜

男爵府

請問你地係經agent定網上book? 我兩大一小一bb(未夠2歲), 邊種方法方便?thanks

大宅

那間旅行社多套票選擇?

子爵府

育兒性格勳章

我去完三亞灣的holiday inn 番黎na

禁止訪問

大宅

大宅

Shirleen媽媽:
我6月8日出發等你報料

大宅

Shirleen媽媽:
我6月8日出發等你報料

男爵府

我都去完三亞返哩喇.

我今次住hilton, 貪佢新開, 乾乾淨淨.

其實hilton環境都唔錯, 間房又大, 不過裝修幾modern, 有d人覺得唔夠光猛, bathtub 又係開放式, 不過我就無所謂, 我囡又鐘意玩水, 房內又有dvd機, 我帶埋我囡d心愛vcd去, 佢一路沖涼一路睇, 幾鬼enjoy. 個兒童樂園有齊我囡鐘意的slide, swing & 波波池,

我識左另一個家庭, 佢有一晚搬左去marriot, 佢話間房細d, 無hilton咁新淨, 但係泳池乾淨d, 多d游玩設備, 大d小朋友多d選擇.

我都有行去sheraton, 好多樹木, 又有一片大草地, 小朋友可以走圍跑跑跳跳, 不過多草地一定多蚊, 我行左一陣都俾咬左幾淡, 一定要做足準備.

我覺得三間酒店都唔錯, 各有各好, 不過如果小朋友細, 好似我囡兩歲半, 我就餐餐係酒店食, 無出去食海鮮, 亦無去其他地方觀光.

酒店內消費唔平, 中餐一個小菜要四五十, 西餐一個飯六七十, 酒水都要30up, 較有特色, 似香港fushion菜, 我地兩大一細就食左1000蚊, 不過只要早餐食飽d, 都係夜晚果餐貴少少啫.

如果要搭的士出去, 記住講定價, 仲要行出酒店出面條路先揾車. hilton 個 concierge 話要60蚊出市區, 我即刻走人.
行出路口, 架的士佬話40, 我即刻上車. 聽人講30-35都得, 不過費時再搵, 差10蚊.

以下三個website都有好多三亞資料可以睇睇.
www.100t.com
www.ctrip.com
www.gmtrip.com

仲有咩想知?

大宅

天氣如何? 是否很熱呢?

男爵府

AMY 寫道:
天氣如何? 是否很熱呢?

每日都32/33度, 真係幾熱, 但我自己就接受到.
唔好諗住著jeans, 著d舒服d衫, 短褲&裙.

可能近海邊, 需然好曬, 都有d海風吹下吹下幾舒服.

當然正午就唔好係陽光下暴曬啦

唔知你住的酒店多唔多太陽傘? 我第一日下午3/4點諗住去游水, 但係有太陽傘的位置都被人擺晒, 所以第二日, 我11點就去擺定個貴妃亭, 睇下書, 游下水, 訓下覺, 食下野, 一直坐到5點先走, 就算正午好曬, 係亭入面都好舒服, 所以擺靚位係好重要嫁. 當然真係有人坐係亭先好, 唔好放d野係度, 齋擺位又唔坐啦.

我放咗d酒店相係囡囡個blog / website, 可以click下面條link睇睇.

別墅

別墅

別墅

大宅

Hi yk,

多謝資料!
請問你們除了在酒店外, 有無去其他地方或景點玩? 情況如何? 我正猶豫去不去"天涯海角", 那裡是否有大象看?

聽說酒店附近有一個"貝殼館", 你們去過嗎?

別墅

別墅

YK:

我想看下D相,但唔見條link,
我想問下三亞,海口,下龍灣係咪三個分得好遠地方,那裡最好玩,同埋有咩特色,你有無去過布吉島都係陽光與海灘,我見去海南島都差唔多價錢,想問你覺得那裡值得去多d,同埋我去旅行社看過d行程好似觀光多,無得享受陽光與海灘,但就勁平,幾百元都有,所以想問下意見.THS

男爵府

jclee 寫道:
請問你們除了在酒店外, 有無去其他地方或景點玩? 情況如何? 我正猶豫去不去"天涯海角", 那裡是否有大象看?
聽說酒店附近有一個"貝殼館", 你們去過嗎?

我地邊到都無去, 除左有一晚出左市區買手信&食左一餐lor.
天涯海角, 連的士司機都話唔值得去.
貝殼館, 應該都要搭車去, 好似要入場費, 小朋友大d又想睇下野, 都可以一去.

如果小朋友有4/5歲, 我會提議去蜈支洲島, 有d day tour去, 搭船去一個小島. 果度d水好清, 玩水上活動&潛水都好適合, 我見網頁上面d相好鬼靚, 好吸引.
不過我囡囡太細, 搭船我唔會考慮.

首頁
12345...28

尾頁

跳至