跳至
[2006年] 7月媽咪會

首頁

尾頁

大宅

Re: 7月媽咪會

拖肥 :

無跌親, 不過17個鐘無食得野真係好辛苦,由其係大肚婆.....好容易暈 :-(

複式洋房

啲糖水真係難飲到嘔呀...

大宅

wanyan,

總算無驚無險, 捱過o左今次check血糖啦! 有冇大食特食呀? 記住唔好亂食o野就ok啦~~

係啦, 上次我抽血糖又係, 要禁食, 不過都係12小時啫! 但就已經餓到好辛苦, 腦裡面就只係得各種美食... 至慘係, 飲o左兩杯糖水後姑娘話唔準飲水, 如果唔係唔準... 真係好似去左沙漠咁, 又口渴又肚餓!

我地大家都努力啦, 過完一關又一關, 時間好快就過架啦!

別墅

我...我...我..尋晚食左1/4個西瓜,今朝食左幾舊and半杯西瓜汁,之後去檢查...都無事...係咪即係我本身血糖低
我2wk後又要覆診啦....好似進入最後階段啦...

大宅

我唔知係唔係飲左果杯糖水唔乾淨,定醫院d野唔乾淨

我琴晚5:00發冷醒左, 跟住肚痾.....仲燒到100度
今日無番工....但都係肚痾, 又未退燒....

好辛苦呀.....

別墅

咁仲上bk..
快d休息抖抖啦....

大宅

WANYAN,

你打返醫院問下有無其他人都係咁啦,你小心呀,大肚婆身體係弱D,肚痾食豆腐花啦,止瀉架!

複式洋房

WANYAN,

快啲抖吓,有冇睇e生,退燒未呀?

buibui,
我PM咗我的e-mail俾你,不過.....我唔係好識用PM,唔知send 唔send到 ?-( ,可唔可以check完話俾我知
[size=medium]岑展滔於2006年6月16日出世Sky's Album

別墅

wanyan,

你睇左醫生未呀? 休息多d呀!

別墅

我而家30週呀,唔知點樣先可以知道亞b有幾重呢???
我5月8號去威爾斯覆診,問個e生知唔知亞b而家有幾多磅,佢話我而家知來無乜野意思喎,亞b又唔係而家出世,但係如果知道左亞b唔夠重,我可以食番多d野,等亞b吸收多d,我真係比個e生激死 :-(

大宅

laishan,

您去醫生到覆診, 醫生會話俾您知嘛
不過去私家醫生, 叫就會話您知囉
都好架, 起碼知道係肥向阿b到定自己到~~heehee

禁止訪問

大宅

wanyan,

好番o的未呀? 多o的休息啦! 好番先好上網啦~~~
有冇去睇急症呀? 記住食藥呀, 我上次肚痾, 食o左醫院開果d glucose好o左好多啦!
小心身體呀! 真係擔心c我!

大宅

各位MAMI, 我今日好番好多啦.....無發燒LU 個人都舒服晒

不過我都吾知點解,次次去親瑪嘉烈睇醫生,都會有事發生.....
我生果時希望可以順順利利啦.....

重有,我琴日上左磅....唉
我依家140磅.....CARMEN,我又追過你啦,我重左43磅 :-( :-(

複式洋房

wanyan,

聽見你好番好多都安心啲,不過都不要太操勞,多啲休息。
放心啦!你同bb都可以順順利利
至於磅数,医生有冇話要減磅?
[size=medium]岑展滔於2006年6月16日出世Sky's Album

別墅

wanyan,

你無事就好喇!!! wah..., 乜你重得咁快呀..., bb又大個咗喇...

我琴晚上咗磅, 依然係重咗34磅, 即係lee兩個禮拜都無重過... 希望可以維持到下個星期檢查啦... 費事又比醫生話我重得太快, 叫我留意飲食...

大宅

ClaraSham :無呀~..........不過個人好辛苦,因為好重MA
我諗我會食少DD野....

大宅

WANYAN,

您無野就好啦
乜您重咁多~~~不過我都唔好得過您好多
我尋日都俾醫生話我重得多, 所以個人又腫又多痛

我阿b都有4磅啦, 尋日見到阿b食手指, 好cute,
我老公不知幾開心...不過因為阿b唔鐘意影相, 佢個頭向住胎盤, 所以尋日連2d都無映, 老公話又得阿b, 因為佢話阿b似佢, 唔鐘意影相, 叫我唔好迫小b

我咪隻手痛既....我個婦產科醫生話可以去骨科到打支針搞掂佢, 如果去左佢refer既骨科醫生, 打左支針,止到痛都唔緊要, 最慘係打入條筋成分鐘, 我係咁叫好痛, 幾想死~~~

不過今日好似好左0的~~
唉, 今年母親節, 真係要對阿媽好0的啦

別墅

今朝覆診, 上磅... 竟然兩個禮拜重左4磅呀!!! :-( 醫生問我係咪因為食野, 我話係呀, 因為呢排成日都覺得好肚餓, 咁佢就按我個肚呀咁, 話都唔係肥左好多, 主要都係重係bb度, ok啦, 盡量節制下啦... 我真係要食少d飯麵呀... 不過... 又真係好肚餓喎... 點算呀 :-( :-( :-(

bb29周3, 重1.65kg, 比起上次, 又重左300g, 如果以呢個速度增長, 生既時候都係3.2kg度, 都ok既. 不過, 醫生話見到臍帶圍住左係bb條頸度, 係鬆鬆地個隻, 咁佢話, 可以觀察住先, 如果唔緊的話, 可以順產, 如果係纏得緊, 就要開刀架喇. b呀b, 你乖乖地, 唔好玩臍帶呀, 唔好俾佢圍住你條頸仔呀!

複式洋房

拖肥,
唔洗咁擔心, 只要keep 住睇醫生, 醫生會密切留意嫁啦. 其實我因為驚BB玩臍帶所以問過醫生. 因為條臍帶咁鬼長, 纏住都唔出奇, 不過我醫生講, 條臍帶有時會纏下, 有時又會鬆下, 所以唔出奇, 只要唔好纏得緊就OK

首頁

尾頁

跳至