論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

maomama 發表於 12-10-24 23:12
我諗起以前agent 講過,一定要由太太請工人,千祈唔好俾先生過問。萬一有咩事,太太可以話事炒人!

...

我agent都係咁教我.
但係,樓主既情況,唔係邊個係簽約既僱主,而係兩公婆之間既矛盾.
如果依家炒工人,會激化矛盾.
所以,要小心處理.
最緊要,唔好煩到老公,咁佢會少D野講.

子爵府

回覆:C6成日包庇工人同我駁火,好煩呀

我也少在老公面前話工人,仲對佢好d,c6係度時,工人又開心d,免傷和气,c6又有個安靜的家。

複式洋房

csansan 發表於 12-10-24 10:27
回覆 Tiredtired 的帖子

比著我, 我一定炒佢, 因為我地唔捍衛自己同d仔女就無人會甘做!! 但我相信如果你c6 ...

同意, 我第一個工人時C6都係成日為佢同我嘈, 囡囡好跟, 要佢照顧, 所以唔比我炒佢....結果我拉C6落樓下公園講數, 話工人唔尊重我, 我一定要佢走, C6想同我辨駁之際我stop佢同佢講你一係要我一係要佢 (好似有29咁) 你揀呀! 咁C6話咁即係無得揀....我話唔係, 你要佢留底咪我帶個女扯囉, 咁C6無野講啦. 我跟手再話以後工人由我簽, 我出糧, 你無須過問屋企關於工人嘅安排, 我亦會同新工人講佢唔可以直接問你決定任何事, 如新工人問你, 你亦要同佢講叫佢直接問我! 如果你再寵到新工人唔尊重我, 我再炒, 再請, 再炒, 再請, 你比錢. 直到你唔再咁做為止. 從此, 我就愉快地生活了!!!

p.s. 新工人來時我同佢講以前工人比我炒係佢以為亞Sir撐佢唔聽我支笛唔尊重我,但佢唔明白工人可以隨時換, 老婆係唔會換嘅. 佢唔明白係呢間屋係我話事唔係亞Sir, that's why she had to go!!!!! (我真係咁講嘅, 依家第三年啦, so far, 工人姐姐都未試過頂撞我.)

大宅

環保接龍勳章

引用:我一定炒,+如你唔炒佢,+你地位不保.+呢個男

原帖由 lily-of-valley 於 12-10-24 發表
我一定炒, 如你唔炒佢, 你地位不保. 呢個男人, 連老婆都唔幫, 為個工人去鬧個老婆同仔?? 好有問題 ...
Agree,點解你老公幫外人都晤幫自己個家!

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

回覆:C6成日包庇工人同我駁火,好煩呀

冇心機睇晒其他回覆。一句到尾,為咗個仔,為咗自己,炒咗條粉腸。工人係你請,你簽約,你出糧,新工人嚟到叫你c6收聲,後宮等你管,叫佢努力搵錢,你要拎返個權

主 賜 平 安

大宅

睛靈勳章

我個c6都係一樣!佢成日話佢地只值$3800所以咪比$3800既表現!唔好有要求!比佢激到啤啤聲!

首頁

尾頁

跳至