嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

洋房

腎炎!o!

hihi各位mami:

我個b半年前因為腎炎入過醫院,食左類固醇兩個月食到佢變成一個肥仔,岩岩先回復返以前個樣. 昨日見佢有小小眼腫就用左d test paper 同佢試左d小便,點知佢原來....而返發了/.\,我今日同佢見左醫生佢又要食藥了.......我想問下有冇家長曾經好似我咁呀!!究竟有冇野可以避免佢返發架??或者食d咩可以幫到佢呀!!請指點下小妹/.\

聽說食靈芝好似有幫助是真的嗎?? 請發表一下!!

:-( :-( :cry:

複式洋房

Re: 腎炎!o!

我自己試過腎炎.

因尿道炎不就醫, 加埋去街時忍小便, 第二朝個肚痛到起不到身, 發燒, 彎住條腰去睇醫生. 才知道是尿道炎.

食左一星期抗生素才好翻.

腎炎就沒有翻發, 尿道炎就成日發作, 每次都有機會引發腎炎, 好驚.

男爵府

Kenix,
想請教: 我仔仔依幾日早上起身對眼仔腫腫

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

Hi Kenix
what kind of test paper you use? where can we buy it? recently my baby also眼腫 and vomit, but no fever

sswlo3

男爵府

好媽媽勳章

hi kenix,

想請問妳小朋友咩原因會引起腎炎??

祝小朋友早日康復. ^_*

洋房

hihi:

我個醫生只你話係一d過濾性病毒感染,詳細一d check 既話要抽腎臟組織先可以化驗得到.至於小便試紙,到任何一間藥房詢問一d驗旦白既試紙就ok 了!!

你地知唔知有咩靈芝係可以比兩歲小朋友食架?

男爵府

謝謝,但你仔仔幾內先消腫呀?
kenix 寫道:
hihi:

我個醫生只你話係一d過濾性病毒感染,詳細一d check 既話要抽腎臟組織先可以化驗得到.至於小便試紙,到任何一間藥房詢問一d驗旦白既試紙就ok 了!!

你地知唔知有咩靈芝係可以比兩歲小朋友食架?

首頁

尾頁

跳至