夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

拍拖就浪漫,結婚就平淡!?

我係呢度都聽到有d人覺得拍拖果時既浪漫,係結婚之後就慢慢減少,漸漸變成平淡,冇以前咁激情,咁多心思,咁多神秘???
你地點睇呀???

男爵府

Re: 拍拖就浪漫,結婚就平淡!?

反而拍拖時平淡,結了婚好d ,因為要經營婚姻,都會花多少少心思,多d時間在一起,可能都係行吓街食吓飯,但感覺唔同,因為相處耐了,覺得好多野都唔係必然,會珍惜多d
該用戶已被刪除

複式洋房

正常呀.....個個都係咁架啦....

大宅

大宅

大宅

大宅

大宅

大宅

大宅

大宅

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我而家拍拖都好平淡,相信第時如果同呢個結左婚會更加平淡 :tongue:
8-)

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

都唔係既好睇兩個人, 婚後要有新意,去旅行聯絡感情,
兩人有共同話題嗜好, 幾耐不是問題

大宅

拍拖唔係兩個人一齊生活,係一種情趣,浪漫當然係為情趣上錦上添花。

但結婚就唔同,唔係話唔可以講浪漫,而係到左呢個階段,成世溜溜長,要為嘅事好多,況且,有性生活嘅點綴,其實我覺得已經好足夠......當然每個人嘅定義唔同。

公爵府

結左婚就會變得平淡係正常喎,以前拍拖老公會失驚無神唔返工走o黎我屋企叫我一膂唔返去玩,咁緊係好剌擊好好玩啦,但結左婚重要有埋小朋友就會有好多現實o既問題...而家又點會咁做喎,而且大家都知道晒大家日常生活o既種種...重會有咩神秘可言呢,不過平淡又唔係唔好架..無聽過平淡是福咩,平淡又唔等於唔開心

大宅

我就同老公共識咗, 結婚後都要keep住好似拍拖咁
每星期都要約去街行街拍拖食飲....駛多少少都要..
買吓小禮物, 氹對方開心....久唔久打比佢問佢有無掛住我咁...
我覺得雙方都要做d野...
否則拍拖feel係唔會自己走出嚟....
我結婚時間唔耐, 就黎3年, 但都keep到有拍拖feel
可能我哋番工都算忙個type.....夜晩唔會太多時間相處
會好珍惜一齊架 時間law....
該用戶已被刪除

大宅

Sandyyip 寫道:
正常呀.....個個都係咁架啦....

咪係...好難一世都keep 到有熱戀既感覺o架喎....而且人大左,諗既野都會唔同左啦.....經濟/事業/家庭/小朋友咁....咁多問題要去理,要去諗......邊到得閒去浪漫呀....

拍拖就食飯,結婚就煮飯!......已經好唔同啦...

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
心冷 ... 2 3