跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 你

我地就一定會擺,因為呢個係第一個內孫嘛!我諗住擺大約3-4圍啦,只係請親戚同d好close既朋友!但我就覺得應該o係屋企附近擺,始終bb都仲細,唔好要佢搭車去到咁遠嘛!

大宅

有咩好地點提議, 又經濟又大體?

男爵府

唉,你哋就好啦,擺幾圍攪掂,我就如果唔計朋友,剩係親戚都 9圍,如果請埋好 friend 的朋友會係十幾圍,如果請得自己朋友,又要比老爺奶奶請埋佢哋d朋右,唉,煩死了。

teresalok620,

有咩好地點提議, 又經濟又大體? 有一個方法,我老公就係買幾個盆菜回家請朋友食,但係我怕到請朋友時下雨或太熱,今d親戚朋友辛苦,所以我唔係太想咁做。

DAY 1: 3.37KG,DAY 4: 3.35KG,DAY 5: 3.47KG,
DAY 8: 3.52KG,DAY 16:3.81KG,DAY 38:5.11KG,DAY 42:5.5KG,day 44: 5.86kg,2M4D 6.69KG,

大宅

我地唔會正式擺...但係會男女家少部份close d 0既親戚分開兩邊搞, 叫做出去食下飯, 見下bb lor~ 因為正式擺0既話, 真係搞到擺酒0甘款ga la...好唔掂ga~
e+都要我果邊搞3圍, 老公果邊搞2圍ah!
千其唔好一齊搞, 如果唔係都幾麻煩, 淨係預人數, 問邊個來, 邊個唔來都想死ah! 至憎就係話來又唔來, 話左唔來又特祭出現果d ah! 擺酒果陣都"奶"過野啦~ "蚊"死人ga!

子爵府

Re: 你哋有無打算擺滿月呢?

3-4 tables, budget $2000 @table, any recommendations? (location: TST/ Mongkok)

別墅

別墅

我呢胎都係女多...原本都唔會擺..不過諗諗下須然兩個都係女..一個擺一個唔擺好似好唔公平..所以最後同老公決定都係擺幾位同屋企食下飯慶祝下...至於 d 老人家點諗我就唔理啦..又唔洗佢比錢..要黎咪黎囉..呵呵

susanpang 寫道:
我就要睇下生既係仔定女喇,仔就一定擺,女既唔會有人理...老人家好現實... :-(

大宅

elizatyy, 可以考慮下金龍船

大宅

擺的話, 洗唔洗封回禮利是??

首頁

尾頁

跳至