自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

徵~~止痕去腫方法

囡囡次次比蚊針, 都會腫起一舊, 好似五毫子咁大, 好耐都唔退, 退o左又會有印, 點攪好呀?

大宅

好媽媽勳章

Re: 徵~~止痕去腫方法

我都想知 :-( :-( :-(

男爵府

我個女都係咁.俾蚊針完.會腫起.好慘 :cry:
我係佢睇開個doctor到配"蚊膏"搽~
或者同佢搽'寶寶金水'都得~
消咗腫之後.我會俾佢搽(VENDOME紫草根精華乳霜)對傷口有止痕.消炎及紓緩作用.並加速痊癒

男爵府

哈哈哈...人奶好有效

大宅

樂信强力蚊膏.....止痕勁掂!
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

大宅

我個仔早2日都比蚊針到一面腫,搽左2日藥膏,到今朝都仲係好紅好腫。 :-|

尋日響地鐵,有個婆婆見到我個仔成個豬頭咁樣,就教我買9菜返屋企,然後"中"爛佢,將d漿搽落蚊爛度,佢話搽左d蚊爛好快會退喎!

我打算今日買d返屋企試下!9菜又無化學野,話唔定依條古方真係得呢...

文里文靜
人奶真係得架?

別墅

無比膏好得, 我個囡囡俾蚊咬親都係腫起成個包包咁, 試過成個月先好返, 之前搽mug藥膏都唔得, 后來聽人講用無比膏好, 之后一路都用佢, 真係幾好, 好快消腫, 仲唔痕添.

男爵府

BBma 寫道:
無比膏好得, 我個囡囡俾蚊咬親都係腫起成個包包咁, 試過成個月先好返, 之前搽mug藥膏都唔得, 后來聽人講用無比膏好, 之后一路都用佢, 真係幾好, 好快消腫, 仲唔痕添.

係呀....我都試過俾強力無比膏亞女搽...good呀

首頁

尾頁

跳至