跳至
[2006年] bb學byebye

首頁

尾頁

大宅

Re: bb學byebye

我阿b唔識byebye,但佢現在識得同人“請請”(兩手握著),成日你同佢玩,佢都請請,有時佢唔乖,我或婆婆想閙佢的時候,佢就立刻同你請請,仲要笑著口,好得意,對著佢嬲都嬲唔落•••

別墅

我囡囡差九日就四個月,佢會轉身,但係頸仔都係唔係咁夠力,所以令我好擔心佢焗親. :-(
佢依家間中仲識得"請請", 仲開始認人添呀!!
最可憐係我個女唔多肯我老公湊!! 老公一個人陪佢, 佢會喊, 但我一抱就收聲...唔知真係以為老公打過佢...

別墅

幸福BB
我有同一個BK媽咪傾計,我都好擔心BB識轉身時會焗親,不過佢話囡囡BB時去健康院,佢問過醫生,個醫生答佢其實BB識自己就住,就好似自然反應咁,所以唔係太擔心..
但係我聽完又有D疑惑,等我下次都問下健康院先..(好奇怪我大女BB時期,我反而無咁驚東驚西,可能以前無留意咁多報導加上同媽咪住吧!都無乜諗過o里D事 )

男爵府

我都有問過健康院d nurse,佢地都話bb自己識搵方法保持呼吸.....呢幾日我個bb都會平瞓一陣,跟住就會轉身趴喺到瞓,我見佢會將個頭擰去"是但"一邊,仲瞓得好舒服咁樣.....
我都冇晒乎,我試過夾硬將佢放平,佢唔鍾意,跟住就會自己又趴番喺到.
日頭我就會叫工人經常"裝"下佢有冇焗親,夜晚就開住部sound & movement monitor (20 seconds冇movement, including breathing,就會發出警號).

洋房

My BB , sometime, can 轉身.
I also worry her safety.
Joannex 寫道:
我囡囡差九日就四個月,佢會轉身,但係頸仔都係唔係咁夠力,所以令我好擔心佢焗親. :-(
佢依家間中仲識得"請請", 仲開始認人添呀!!
最可憐係我個女唔多肯我老公湊!! 老公一個人陪佢, 佢會喊, 但我一抱就收聲...唔知真係以為老公打過佢...

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

大宅

大宅

大宅

大宅

大宅

大宅

大宅

大宅

大宅

[size=medium]我個B都已經識得轉身, 但只識向右轉, 唔肯向左轉, 推佢去左面就係都要擰返轉頭. 只識得由瞓轉叭, 唔識由叭轉返瞓, 唔知幾時先識呢? 妳哋啲B識未呀? 而家佢仲識give me 5, give me 10, 好攪笑, 我一講give me 5/10, 佢就會伸手拍我手掌, 佢覺得好好玩架.

首頁

尾頁

跳至