自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

花女髮型

我2.5years囡囡快做花女了,裙買好了,但頭...........髮點呢 ?-( 只紮番平時2條孖辮,又好似普通

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Re: 花女髮型

SET 個春麗頭啦, 再插d小小花仔, 成個天使仔咁, 好可愛.
我見人地 d 花女係咁set.

大宅

Queenie_0012 ,唔該晒,但春麗頭,係味即係"計"呀 點卷啦 :-(

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

lkyma 寫道:
Queenie_0012 ,唔該晒,但春麗頭,係味即係"計"呀 點卷啦 :-(

係呀, 係"計"呀,
盤上頭先, 然後用髮夾夾實佢啦.
夠長就盤上頭, 賓d辮, 再捲一個計, 又係用髮夾夾實佢啦.
希望襯你囡囡啦.

別墅

短髮 - 可戴花環 (金都商場頭花圈~$80)
長髮 - 可將兩邊頭髮'嬪'辮仔盤於頭頂,加幼絲帶及小花頭飾(juno~$50)
去年暑假囡囡及表姊仔做花女時就是這樣打扮,著埋nicolas & bears紗裙仔,一出場已令教堂各人開心歡笑! (當時兩人加埋剛好4歲) 即使出錯大家亦相當受落。

大宅

happypenguin ,Queenie_0012 ,唔該晒 囡囡2.5歲,頭髮長至"掂膊頭",唔係太長,所以"嬪辮仔"我諗好散 :-( ,但綜合2位意見,我會紮2條辮,盤上兩邊,加插D花仔上去 我諗都好Q

別墅

hi, ikyma,
juno小花去年响上環買, 新世紀2樓(近dr.kong)及apm都有,是間專買髮飾/耳環的舖頭,名字記不起。可選有綠葉襯托的白花仔,好靚的!

祝婚禮當日一切順利, 囡囡玩得盡興d; 第時大個睇翻定會好開心! :-P :-P

大宅

happypenguin, D小花頭飾你話"juno $50",在那裡有?? thanks thanks and thanks !

別墅

hi lkyma,
juno小花去年响上環買, 新世紀2樓(近dr.kong)及apm都有,是間專買髮飾/耳環的舖頭,名字記不起。可選有綠葉襯托的白花仔,好靚的! :wink:

忽然想起佐敦永安enfant隔離果檔都好似有d天使頭飾之類既小女孩髮飾及花袜;如果就近的話亦可上去一看。 :-P

大宅

thanks very very much, i will GO ,because i have more times, the wedding on JUN

別墅

記緊要搵專人追蹤錄影bb, 因為小朋友太細粒, 單靠注場攝影師必定錯失許多小花女可愛片段的!!!!!

大宅

yes mum, thanks!

別墅

我個女4 years今年都做花女,我諗住同佢買件belle公主裙,你地點看呢?

大宅

kungkungporpor 寫道:
我個女4 years今年都做花女,我諗住同佢買件belle公主裙,你地點看呢?

要同主人家傾傾囉,因bella裙(應是黃色)可能襯唔到新娘(如教堂行禮或註冊),影相好怪!但如自己人結婚,而唔係做花女,晚上飲宴時我先會叫囡囡著,玩

別墅

唔使諗lu,toonsland無曬公主衫lu :-(

首頁

尾頁

跳至