夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

捱過了...

終於都捱過了母親節,講真,如果唔係年頭阿99係我阿媽面前打小報告,而我阿媽又不分是非就上來噴足我2個月既話,我真係好唔想去....同舊年一樣,99果邊依然係"晒馬",即佢d 女又帶埋自己d 62、99齊齊show off... 不過,今年佢地"文明"左,因為舊年晒命咁係我面前獻花、拍合照(係冇你份),變成今年趁你去左廁所,就大伙兒獻花同合照,even你去完toilet都當你冇到,照溫馨,okay我好識做的,我咪入留廁所扮未痾完囉!
淡而無味

男爵府

Re: 捱過了...

戰爭結束了....恭喜!!

大宅

野蠻仔 寫道:
戰爭結束了....恭喜!!

係,以及諗定來緊d 節日點拆....
淡而無味

大宅

一年太多節日

洋房

如果係節日都要用捱黎過既話
都真係幾辛苦.....

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

如果換轉係我, 一定受唔住比人咁對待! :-(
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。
該用戶已被刪除

大宅

我會選擇唔出席!

大宅

淡而無味

大宅

淡而無味

大宅

淡而無味

大宅

好鬱悶,好想大喊一場!
淡而無味

侯爵府

kittho1068 寫道:
我會選擇唔出席!

me too!!!

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

Sadness 寫道:
好鬱悶,好想大喊一場!

你先生點睇呢件事?
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

大宅

我諗你一定要同老公傾掂佢,黎緊仲有好多呢d日子,唔通次次都要唔開心幾日咩! 其實呢d情形你老公有眼睇,點可以乜都唔理.又或者明知雙方有分歧,少d全家見面,或者只係見奶奶,會唔會易handle d呢 ?
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

禁止訪問

大宅

真係家家有本難念的經

大宅

yammyma 寫道:
我諗你一定要同老公傾掂佢,黎緊仲有好多呢d日子,唔通次次都要唔開心幾日咩! 其實呢d情形你老公有眼睇,點可以乜都唔理.又或者明知雙方有分歧,少d全家見面,或者只係見奶奶,會唔會易handle d呢 ?

咪係....其實你唔出現,佢地有冇問題先 ??? 會唔會仲令佢地開心d 呢??? 咁不如同你老公講唔去囉...

大宅

我衡量過,如果母親節我唔去,我下場會係更慘,因為99果邊"晒馬",我no show唔去我預計到佢一定又會係我阿媽面前打小報告,我阿媽又上來噴我....。好似今年農曆年,我上去同99拜年,大大話話都坐左3個鐘,我只係冇留係度食晚飯咋,佢都係我阿媽面前咋型,話我"得一得"就走,面都唔比冇留係度食飯...,多得佢咁講一講,我個好媽媽亦不分是非,上來鏟足我2個月!我真係煩死喇!

一直過時過節,我永遠都有同老公表態話我唔想去,亦講到明,我上到去你阿媽又係黑面,你成班家姐、妹、姐夫妹夫又針對我,有乜謂?真係多我一個唔多少我一個唔少啦!而我亦唔會阻你返去,阻你地一家團聚。但係我唔上,個老人又怨又罵,而家仲玩埋打小報告,你地話我仲可以點樣喇?

此外,我今晚都有同我老公講:我話我比面你,已經上去食飯等你好交代喇,你地自己玩獻花同合照,你d家姐妹唔叫我一齊都算喇,點解連你都係咁?身為老公,如果你果一刻都顧下我既話,你都好應該都叫埋我一齊影相,我如果唔埋來影既,就係我小氣小家囉!但由始至終都冇,跟本你自己又有當過我係一家人咩?次次上去食飯,我都係塔檯咁,你完全驚死係自己家人面前認我做老婆,唔同我講野,唔會理我,咁點解仲要我上去食飯?我講完一大堆,又如何...佢係一句都冇答我....
淡而無味

子爵府

你好勇敢..俾著我..一定會忍唔住喊!!!!!
其實如果我係你..當我諗清楚後..我會當佢地係外人..咪當搭台囉..佢地由佢地做show..而我會買定d 雜誌到時慢慢睇..雖然咁講就易做就難..不過你已經好叻叻架啦
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

首頁

尾頁

跳至