自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

母親節對奶奶一點表示都無, 係不係好過份呢?

珊瑚宮

Re: 母親節對奶奶一點表示都無, 係不係好過份呢?

我都無,因為呢輪大家都唔開心 :-( :-(

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我都冇bor, 奶奶有4個仔女包括我老公,佢地一家都冇慶祝呢家野,況且做開左個頭,就年年都要搞,佢d仔女都唔搞,我呢個新抱冇理由"拿屎上身",因為我都有媽媽,要同媽媽慶祝。

男爵府

我有同我奶奶食飯,買左件衫俾佢,我覺得如果一點表示都無,老人家會好失望,俾著係我地自已,仔女大個母親節一點表示都無節..............我會 :cry:

禁止訪問

男爵府

2019勳章

agree!
howto 寫道:
我有同我奶奶食飯,買左件衫俾佢,我覺得如果一點表示都無,老人家會好失望,俾著係我地自已,仔女大個母親節一點表示都無節..............我會 :cry:

大宅

我都有叫佢飲茶, 但係因為老爺唔得閒, 佢唔想去, 再叫老公叫, 結果都係一樣 :cry: 我都好唔開心, 下星期六佢生日已經話咗由我負責dinner(1圍12人), 佢都好似唔多開心咁 :cry:

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

[quote]
PriscillaNg 寫道:
我都有叫佢飲茶, 但係因為老爺唔得閒, 佢唔想去, 再叫老公叫, 結果都係一樣 :cry: 我都好唔開心, 下星期六佢生日已經話

大宅

我都系咩都無做, 有人陪您喎!
________________ KiuKiu媽媽

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 王國長老

做新抱既有心當然最好喇,
但如果咩表示都無,
要怪都怪自己個仔喇,咁無心肝!
我年年都有同99 慶祝,
咁亞仔知第時大個要點做嘛。

子爵府

畀面勳章

咁都要視乎個老人家著唔著重母親節,我奶奶就一d都唔著重,不過我哋一班後生的都book咗枱同佢飲茶,但係我哋就無俾錢佢!

大宅

唔過份, 我都係咁...
對 my mother 都無表示,
習慣唔慶祝架..冇野丫.. 相安無事 bor

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我好想唔做, 因為我老公同奶奶都反左面(故事太長, 唔講喇), 心唸老公咁arm返工, 乘機tim啦
點知我姑仔竟然同我講"好心明知你老公唔做, 你就同佢地食餐飯啦" 最cute既係, 我姑仔話佢唔得閒一齊wor!
更cute既係, 我姑仔星期6晚, 約晒佢老爺奶奶, 阿爸阿媽全部一齊攪, 問我去唔去wor (唔係呀化...... )

我真係有d嬲, ok, 門面野之嘛, 我咪做足lor, 我請飲茶點話? 買埋花點話?
(係話我衰都係咁話, 我奶奶係一個勁計較&貪錢既女人, 所以我唔封利是唔買禮物, 特登買花.....)

男爵府

無咩所謂la...我d 叔仔一個二個臨時縮沙都係甘la...個亞媽係佢地kei...我老公又想做孝順仔....點知d 細佬又吾爭氣...所以最終米自己一家同62,99去食...唉

好似話齋...平時對d父母好d 就已經足夠la...駛mud 話要係母親節攪甘多野ar..

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我無慶祝情人節. 但係就唔夠

大宅

99不嬲當我唔係人,要我同佢一齊食飯都難,莫講慶祝D咩
仔仔06-12-2003出世

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

要睇吓關係好唔好囉, 關係好o既, 一定要有表示啦, 關係唔好o既, 就冇說話好講la,

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

我係星期六都99飲左茶 但就無特別送d咩俾佢 反正佢個仔都無唔駛特登買野俾佢,其實平時對佢好就得啦 母親節其實咪係一個commercial deal :tongue:

首頁

尾頁

跳至