跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

幾時要訓練bb唔好用奶樽飲奶呀?

別墅

Re: 幾時要訓練bb唔好用奶樽飲奶呀?

津津都唔鍾意用學習杯飲嘢的, 佢初初用就好似好新鮮咁飲咗2淡, 之後就攞個杯黎玩, 仲攪到個地下濕哂添, 但係用杯佢就可以飲得好好喎!!!

大宅

大宅

Hi 毛毛媽

好耐好耐冇見喇~毛毛唔同晒樣啊!! 我特登黎lee度見下毛毛嫁咋

Hugo仔佢自己唔用奶樽喇...因為佢唔飲奶呀, 一滴都唔飲添喎~唔止戎左用奶樽, 仲戎埋奶奶添

大宅

momochuma..
其實我覺得bb愈早介奶樽愈好,,,但我又諗,,如果介左,,咁用杯,,我咪要預備好多隻杯羅? 因為奶樽飲完會恰過先再用,,咁如果用杯,,係咪都要飲過就唔用住,,要恰左先再用呢?? 如果係咁..出左街咪好唔方便羅????

momochu唔肯用學習杯呀? 用黎飲水肯唔肯?之前我買過好多隻學習杯比意粉仔,,但佢都唔仲意,,唔肯飲..自我買左combi飲管step3果款之後,,佢就好仲意,,,一飲仲飲好多水,,,你都可以考慮試試呢個牌子...

別墅

我諗用杯唔駛恰呱!! 飲完之後洗下, 再用熱水"6"
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

大宅

cherie,,
icic,,明白,,意粉仔初初都唔肯架,,我一遞隻杯埋佢佢就用手bu開我,,,試左好耐都係咁架,,後來氹下氹下,,佢就慢慢試飲,,而家就仲意飲飲管了,,,或者你試下就咁放係佢隨手羅到既地方,,,佢自己羅上手玩玩下可能反而會飲呢,,

首頁

尾頁

跳至