懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

孕婦可唔可以聞香薰嫁?

今日公司有同事點香薰, 聞到有D想嘔…..
其實大肚婆可唔可以聞嫁
?-(

大宅

Re: 孕婦可唔可以聞香薰嫁?

好似唔得咕喎, 尤其是薰衣草添bor
3.315kg

男爵府

真係嫁? 死喇……..個同事真係點緊薰衣草呀!!!!!!!!!!

大宅

專家發現:濃郁香薰會導致流產 懷孕12周別涂油
http://big5.xinhuanet.com/gate/big5/news.xinhuanet.com/newscenter/2005-03/06/content_2659244.htm

特別係薰衣草同洋甘菊!!!

大宅

你試o下同佢講啦, 為左小B, 點都要架啦
3.315kg

男爵府

唔知係咪心理作用, 肚仔有d扯住痛,
我已請有關同事暫時唔好點香薰,
佢已停左, 但不大滿意…..
:-( :-(

大宅

3.315kg

大宅

3.315kg

大宅

唔好咁擔心啦, 驚得滯會影響個胎架, 自己放鬆d或者落街行個圈吸啖新鮮空氣先啦 :wink:
3.315kg

大宅

我曾經學過香薰,記得有好幾種香薰都有通經功效但對孕婦卻會引致流產的可能,當然要睇成份啦,不過最好都係避免好一喲!

大宅

我覺得0係公司點香薰等同食煙, 一樣唔理人感受 你放鬆 d 啦, 有0左小 b 幾多個月呀?? 聞一日半日香薰我諗無事掛, 因為都唔係長期, 你唔好成日凝住有0野啦~~~

洋房

我的朋友用很多薰衣草產品,結果小產了,後來她上網看到一些資料,發現香薰會影響孕婦的.我的美容師也說懷孕期間最後不要聞香薰了,而且要用些天然成份的護膚品.

大宅

Bear2004 寫道:
唔知係咪心理作用, 肚仔有d扯住痛,
我已請有關同事暫時唔好點香薰,
佢已停左, 但不大滿意…..
:-( :-(

如果佢再點香薰,咁你冇左個bb係唔係佢負責呀,就算佢肯負呀,咁佢可以點負呀,生返個俾你呀!!!
你要企硬d,唔可以俾同事再點香薰,雖然香薰可以舒緩壓力,但孕婦唔可以聞,會影響bb成長,有機會小產!!!!
你自己都要小心d呀!!!

希望你生個肥肥白白既bb啦!!!

大宅

叻叻勳章 親子達人勳章

I use the oils but very very lightly just enough to let me know it's there and help me relax.....

男爵府

多謝你地關心呀, 好感動…
我而家14週幾, 所以好緊張會影響bb,
我頭先開大左個冷氣, 散下d味…
而家好d喇, 無甘辛苦…

大宅

佢肯唔點香薰就好喇~~~~~你都唔好諗咁多, 對小 b 唔好0架~~~~

子爵府

畀面勳章

我公司d 同事雖然無點香薰........不過成日o向我前後左搽 JurliqXX 玫瑰花味 hand cream...(以前我自己都有搽) ..但依家真係接受唔到.......d 味好勁.....唔知係唔係心理作用...聞到想暈...... 同佢地講又驚得罪人.....有時o米 "lei" 入 toilet 避難 lor.....

洋房

一定要企硬, 因為有D香薰會令子宮收縮

首頁

尾頁

跳至