夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 做全職媽咪/主婦, 係唔係就奉指要服待個老公?

***南無阿彌陀佛***

子爵府

我自己就好鍾意打理屋企同照顧大少二少既起居飲食,我老公都會冇手尾架!我會即刻同佢講架,但係我都樂意同佢執手尾 因為男人出去做野辛苦,返到屋企梗係想舒服下,而且我老公都知我辛苦架!佢會講D體貼既說話,擁抱一下,令你好值得為哩個家,其實大家負責既崗位唔同,只要佢個樣唔係奉指就冇問題啦!
***南無阿彌陀佛***

大宅

[size=medium]我老公同你老公一樣.初頭我係覺得好唔開心,樣樣都係我做,佢就乜都唔做.但諗深一層,其實佢返工都好大壓力,返到嚟唔通仲要佢咁辛苦咩?所以我依家都習慣晒lar.唔好成日認住服侍佢咁慘啦,其實係我哋o既工作嚟o既.當佢係一種福份會開心啲.照顧自己心愛o既人,係天賜o既福份!!!

男爵府

比我係你, 我會係到面前執野, 之後話肚痛嚇佢 (個樣要好慘). 睇下佢會唔會反醒吓!

dearest 寫道:
最衰我自己好怕亂, 好唔鍾意塊地 dirty
次次都係我唔抵得清左 d 垃圾先既

佢既心態應該係,
佢自己賺錢番黎養家, 我就應該做晒 d 家頭細務
如果係咁諗, 又算唔算係正常呢?

首頁

尾頁

跳至