興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

如何把數碼相機的相燒成有聲的VCD??

各位請幫忙下
阿仔學校要交功課,話要小朋友講故事2-3分鐘,然後燒成光碟交回學校,
可以用數碼相機或攝錄機影下,但我無攝錄機,所以想用數碼相機影相後加聲音後交,但我知如果做...?-(
請指教
豬仔媽

侯爵府

畀面勳章

Re: 如何把數碼相機的相燒成有聲的VCD??

hi~

用d.c.影完相再後加聲音落段片度會費時失事....
索性用部d.c.影[有聲短片]形式咪仲直接方便,right?
(2~3分鐘影像視乎你部d.c.係咪support"無間斷式"既錄影囉)

影完條片,單撈落pc度,用以下呢個software將佢輯落VCD度,done~
(click image to enter)

別墅

好正,但只是trail版有個水印呀,有冇方法攪到冇呢??

侯爵府

畀面勳章

當然有啦,"search"下就搵到

別墅

you mean search on the net or just search the topic in BK??? pls help!!

侯爵府

畀面勳章

侯爵府

畀面勳章

侯爵府

畀面勳章

梗係[網上搜尋]啦....

複式洋房

Dear ww_so,

Are you using Window XP in your computer? Please note it bundle with a software calls Windows Movie Maker which may fits your need.

男爵府

環保接龍勳章

你部數碼相機有冇軟件跟架?我用
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

別墅

harryma, sirlo

thank you!!

I am using stroy3 and picture to TV. But i just want to try some more different program to compare the functions and the quality.

別墅

Harry 媽 :
我係用徙知前x 銀行送的數碼相機 "Olympia" 個部相機影.
昨晚影左,但在電腦到播唔到,我老公話我地無個個軟件喎.

豬仔媽

別墅

ChunChun_Daddy :
我回家叫我老公試下先,

豬仔媽

別墅

ChunChun_Daddy,
你記得我嗎,MemoriesOnTV都係你推介我用的,我最近去完布吉旅行,影了成百幾張相,我想製作成vcd(有音樂配樂個隻),但我import了所有相入去,但係我唔識放音樂file上去(file格式係咪mp3/wav才support到!,我想加的file格式係midi你咪唔support到?)。另外,在第一頁版面(即<play>個頁),我怎麼可以改變相片,因它好像由我的百幾張相"是旦"取一張的。謝謝你可以解答我的問題,感激感激!!!!

學勤咪咪
我中文名學勤,英文名係Howard,香港山頂嘉諾撒醫院面世。 27/7/2005-weight:12.9kg, height:86cm 17/9/2005 - weight:13.5kg, height:89cm 1/4/2006 - weight:14.3kg, height:93cm

侯爵府

畀面勳章

hi~學勤咪咪,

MOTV淨係support *.mp3/wav/ogg等格式...(user guide有寫!)
midi既話你要用其他software convert!
>>"放音樂file"咪

別墅

ChunChun_Daddy,
多謝你既解答,我今晚返家試吓先,唔好意思,我又有個問題想問你呀!你知唔知邊樹可以download你所說的software convert呢? 因為我之前post過上來問,但冇feedback。TKS>
我中文名學勤,英文名係Howard,香港山頂嘉諾撒醫院面世。 27/7/2005-weight:12.9kg, height:86cm 17/9/2005 - weight:13.5kg, height:89cm 1/4/2006 - weight:14.3kg, height:93cm

侯爵府

畀面勳章

侯爵府

畀面勳章

hi~

midi --> wav

別墅

ChunChun_Daddy :
我想請教下你:
如果我想買防病毒軟件邊隻好呀??
上網有無得 download呀,是否要產走舊個隻先..
豬仔媽

侯爵府

畀面勳章

咦??無啦啦轉左話題..... ?-(

Antivirus好多隻都ok....
本身用緊NOD32 & Kaspersky,so far so good...
AVG,avast,McAfee,trend micro,symantec等等都好多人用(我唔like norton!!)
全部都有網上單撈!!search下啦....

首頁

尾頁

跳至