跳至

首頁

尾頁

大宅

想同仔仔去游水, 買三角形泳褲好定係潛水衣形泳衣好d?

著三角泳褲又驚曬親佢膊頭, 著潛水衣形既泳衣又好似好熱, 邊種好d? bb防曬"確不同"好d定係"萬秀雷敦"好d?

大宅

Re: 想同仔仔去游水, 買三角形泳褲好定係潛水衣形泳衣好d?

我買左潛水衣形既泳衣俾仲楠,著過一次去游水,又唔覺佢會熱喎,果d泳衣可以唔驚佢會冷親,唔錯啊!
三角泳褲我唔買既原因係,佢落水都會著左紙泳褲,所以呢果跟本無需要.

大宅

Re: 想同仔仔去游水, 買三角形泳褲好定係潛水衣形泳衣好d?

Hellomimi,

Hugo爹爹買左條三角泳褲比Hugo仔, 但我自己就想買潛水衣款比佢, 心理上好似好D, 冇咁容易凍親!!

不過我地仲未同佢行"下水禮", 如無意外應該將會在5月31日端午節那天, 帶佢去沙灘玩下水~唔知佢識唔識玩呢

你打算幾時湊朗朗行"下水禮"呀? 去邊樹玩水呀?

男爵府

男爵府

請問潛水衣款

別墅

潛水衣款係吉之島/永安/UNY等地方都有得買.其實即係一件過(衫連埋褲)既泳衣.不過著既時候要小心BB仔既重要部位(如果係工人幫手著就至緊要提醒工人),因為係前面拉拉錬既.
如果唔鍾意一件過,可以買衫同埋褲分開既.
其實有埋衫仔,個好處就係小朋友身體暴露係太陽下面既機會少D(唔駛搽咁多太陽油,過敏既機會都少D).同埋如果大風,似乎都暖D.

別墅

Hellomimi112:
我大仔初初都著三角泳褲,後尾見到人地著潛水衣形泳衣,真係幾好,又唔怕大風,又唔會熱,仲可以防晒,所以就幫佢換佐.依家就來四歲,都係著呢款泳衣.

Hellomimi112 寫道:
著三角泳褲又驚曬親佢膊頭, 著潛水衣形既泳衣又好似好熱, 邊種好d? bb防曬"確不同"好d定係"萬秀雷敦"好d?

大宅

I have bought both already!
I first saw the 三角泳褲 which fits my son, so I bought it immediately, later saw t-shirt and short形既泳衣 seems quite good, then I bought it too.
but we haven't decided when to go to swim yet?
any suggestion of time and place?

複式洋房

I think 潛水衣 is better, but don't buy one-piece style, buy 衫同埋褲分開既, more convenience for going wee-wee.

大宅

各位媽媽:
多謝各位意見. 我今日lunch去過灣仔玩具街睇過d泳衣泳褲, 我自己都係偏好潛水衣形多d. 但原來潛水衣都有好多款喎~ 有長袖/中袖/短袖, 連身拉錬, 兩件頭(開胸/過頭"粒"), 所以都係返黎睇下各位意見先再去買. 睇完泳衣, 我再去睇吹氣bb船同手袖/水胞. 嘩~ 好多款呀! 睇呀~ 睇呀~ 差d過鐘. 結果咩野都冇買到.......

Hugo媽:
我都係打算端午節下水禮喎~ 未知去邊度, 不過一定係海灘. (實好多人(><").....

大宅

AidanMaMa 寫道:
I think 潛水衣 is better, but don't buy one-piece style, buy 衫同埋褲分開既, more convenience for going wee-wee.

咦~ 我冇諗過wee~wee~既問題喎! 我個仔未識示意要wee~wee~. 可能要就地?! ?-(

別墅

Hellomimi112 and AidanMaMa:
一件過既泳衣wee wee都冇問題(拉錬拉落來就okay,因為佢地企係度),不過至緊要係拉拉錬時唔好整到佢既重要部位.
我大仔就著一件過既泳衣,瑋瑋就著衫同埋褲分開既,反而有D擔心瑋瑋露臍時涷親.你知啦,BB最緊要係唔好涷親個肚仔.所以遲D都會幫瑋瑋轉一件過既泳衣.
[quote]

咦~ 我冇諗過wee~wee~既問題喎! 我個仔未識示意要wee~wee~. 可能要就地?! ?-( [/quote]

大宅

多謝哂意見, 我會搵一件過.

PaulineVin 寫道:
Hellomimi112 and AidanMaMa:
一件過既泳衣wee wee都冇問題(拉錬拉落來就okay,因為佢地企係度),不過至緊要係拉拉錬時唔好整到佢既重要部位.
我大仔就著一件過既泳衣,瑋瑋就著衫同埋褲分開既,反而有D擔心瑋瑋露臍時涷親.你知啦,BB最緊要係唔好涷親個肚仔.所以遲D都會幫瑋瑋轉一件過既泳衣.
[quote]
[quote]

咦~ 我冇諗過wee~wee~既問題喎! 我個仔未識示意要wee~wee~. 可能要就地?! ?-( [/quote][/quote]

首頁

尾頁

跳至