跳至

首頁
23456...10

尾頁

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 0512荃灣區媽媽

pocket 寫道:
見到你地成日同bb去街真係開心啦,我似乎唔多攪.....
好怕自己同bb去街佢會玩野....

點解呀 ?-( 佢會玩野 ?-(

男爵府

wwbb 寫道:

我好渣", 未試過自己一個人帶佢出街.

唔渣唔渣....下次自己試帶bb去d近既地方,試下先o羅

男爵府

咁靜既............有冇人呀

大宅

我bb一想訓就要食奶奶,而佢係要食人奶既......
甘你話啦!
LamLam1022 寫道:
[quote]
pocket 寫道:
見到你地成日同bb去街真係開心啦,我似乎唔多攪.....
好怕自己同bb去街佢會玩野....

點解呀 ?-( 佢會玩野 ?-( [/quote]

男爵府

pocket ,

我個b都係飲人奶架....我通常去街前餵飽佢,之後行2-3個鐘先再餵佢,都冇問題 :mrgreen:

侯爵府

好媽媽勳章

我就成日都會帶bb出街,以前湊大仔時,未請工人幫手,都係一個人揹住佢、揹埋奶粉袋就c出街去足一日。 而家間中都會一個人帶細仔出街,但就唔會再揹,一定會推車仔囉。

如果餵人奶,其實出街應該仲方便,起碼唔使帶水帶奶粉,只係執幾條片加件外套就可以行得。聽過有d全人奶媽咪講,如果出到街要餵奶,佢地會去商場育嬰室或問d百貨公司借試身室都ok,聽落又幾方便喎。
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

男爵府

tsznok,

係呀~都幾方便架...我通常去育嬰室.
有d人奶媽媽好勁架,可以用條babysling邊行邊餵,不過我好渣仲未識用條babysling餵奶 :wink:

大宅

tsznok,

我今日好叻呀 我唔只靜係帶囡囡去街, 我仲帶佢去海洋公園
Cherry豬終於

男爵府

alicesy :

妳真係好惦呀!

侯爵府

好媽媽勳章

alice,

咁勇呀你~~~~

海馬公園我就陀住嚴b時去過,果時諗住帶大仔去玩o下,都唔理已經成六個幾月肚,照樣山上山下上上落落,仲抬埋部車仔上落纜車都夠膽c....不過玩完一日,我就累足三日,之後仲要俾媽子丙我係咪想o向海洋公園生仔....最開心都係大仔傢咋。

複式洋房

我到而家都未試過自己帶b出街,每次都要工人or老公一齊先得,我覺得自己一個攪唔掂阿b.

侯爵府

好媽媽勳章

落大雨,出唔倒街,好悶呀~~~

大宅

原來這裡有個荃灣區媽媽, 我近排好少上網, 今日落雨都帶左bb去荃灣飲茶

男爵府

尋日真係好鬼c大雨.....但我都去左bbq 玩得好開心

複式洋房

Hi ipchingyee,

你終於都出現la, :lol: :lol:

複式洋房

之前都有試過自己同亞B出街,因仲可以控制到佢。但而家BB大咗同百厭咗,我要有人幫先可以囉。

harveyson 寫道:
我到而家都未試過自己帶b出街,每次都要工人or老公一齊先得,我覺得自己一個攪唔掂阿b.

侯爵府

好媽媽勳章

突然間諗到,搵個星期六下午我地去愉城/吉豬島果邊食個tea都好喎。,

大宅

Cherry豬終於

大宅

tsznok 寫道:
突然間諗到,搵個星期六下午我地去愉城/吉豬島果邊食個tea都好喎。,

好呀

tsznok,

我琴日打過電話比你, 不過無人聽
Cherry豬終於

大宅

harveyson 寫道:
Hi ipchingyee,

你終於都出現la, :lol: :lol:

係呀, 返工好鬼忙, 又無得上網, 搵日可以係深井食個lunch

首頁
23456...10

尾頁

跳至