跳至
[2006年] 出牙仔啦!

首頁

尾頁

男爵府

出牙仔啦!

I just discovered yesterday that my daughter starts 出牙 la! I can see a little bit of white teeth coming out (the bottom part) :lol:

大宅

Re: 出牙

o華... 咁快..

大宅

YEAH.... she is growing up ...
Anson在2006年1月29日出世!

大宅

咁佢出牙前有冇唔舒服呀!!

該用戶已被刪除

男爵府

she had a really mild fever around 37.5 degree two days ago. She drank less milk and has been biting her fingers a lot. That's why I checked her mouth yesterday and discovered 出牙

大宅

我個女都出牙,同人講,d人都不信佢咁早出牙.
我個女沒有發燒,但不肯吃奶和飲水,也吃手,脾氣壞咗.所以我地看下她的牙肉白白的和便便不同左(我家姐話是出牙便便),所以我才原諒她那麼百厭.

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

[size=medium]乜咁快會出牙架咩? 唔係7個月先出咩? 我個仔呢期都勁食手, 咬牙膠, 流口水, 會唔會出牙呢?

別墅

大宅

別墅

我都係咁話, 呢排勁食手指,咬手背, 流口水,唔多飲奶...我媽仲話可能係口生飛滋.係咁幫佢搽藥散入口添
原來咁快就會出牙仔啦, 好厲害呀.

珍珠宮

wa....咁快ge,好叻叻ar~~

洋房

請問什麼是出牙便便?

yeewaibb 寫道:
我個女都出牙,同人講,d人都不信佢咁早出牙.
我個女沒有發燒,但不肯吃奶和飲水,也吃手,脾氣壞咗.所以我地看下她的牙肉白白的和便便不同左(我家姐話是出牙便便),所以我才原諒她那麼百厭.
:-D myleung

別墅

我呀b又係出牙,佢已經喊左幾日嗱..加上佢又感冒....我真係冇用....湊到佢病 :cry: 我都係睇到你個topic之後先見到佢下面d牙肉有一點白點,佢又係唔肯吃奶和飲水,係咁食手.流口水同發脾氣,我唔知佢因為出牙所以咁 :-| 重以為係d藥水搞到佢咁tim!我老公話得我arm,我真係唔識做人媽咪.... :-|

大宅

大宅

大宅

嘩好快呀,咁你BB除咗發燒之外,仲有無其他唔妥呀?

TobsterBB 寫道:
she had a really mild fever around 37.5 degree two days ago. She drank less milk and has been biting her fingers a lot. That's why I checked her mouth yesterday and discovered 出牙
[url=][/url]

伯爵府

想問下出牙有咩特徵? 我都見倒我呀b牙肉有啲白,又流口水同食小咗奶,我諗無咁快掛? ?-(

大宅

畀面勳章

好叻呀!! 咁快!!!

別墅

Re: 出牙仔啦!

TobsterBB 寫道:
I just discovered yesterday that my daughter starts 出牙 la! I can see a little bit of white teeth coming out (the bottom part) :lol:

Wah, so fast!

首頁

尾頁

跳至