論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

請給意見

因現職好吾開心, 自已個女九月(k2 升 k3)返下什班, 出年返全日班(p1), 所以想改行幫人揍仔(返幼稚園果D), 你們認為可行嗎?

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

Re: 請給意見

我都係咁諗, 講真, 有個小朋友既在職媽媽真係好慘, 公司唔會體量, 我都係咁辭左職, 但我個 B 得8個幾月, 未有空間幫人湊, 但日後有機會自己果個返左學我都想幫人帶下返學放學比一餐佢食呢類, 雖然錢唔多, 但叫做唔洗出去受氣.

大宅

畀面勳章

無錯, 一來無咁受氣, 二來可幫補自己開知, 又何照顧自己小朋友, 所以我在年尾前轉吾到工, 就會等埋雙糧, 然後辭職, 幫人揍細路, 需然錢吾多 (我諗有2,000掛 ).

大宅

畀面勳章

好呀,我都想呀

大宅

When the rain is over, the sky clears up take one's course 順其發展;聽其自然

大宅

loverbaby ,
請問妳住邊區,我自己都不放心工人照顧,如妳可以照顧吓,都OK!如近都沒有問題,一定給照顧費用....
When the rain is over, the sky clears up take one's course 順其發展;聽其自然

大宅

我自己都有咁諗過呀!
但係...我屋企人話我都仲係細,
咁快唔做野,好快會脫節...
遲d小朋友大左想再搵番野做就好難... :-(
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至