嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 唔好同BABY SUPER 買HIGH CHAIR, 搵笨~~

我之前都上過去買野,佢地係好HARDSELL架,不過我個時上去買既木製兒童傢具又真係抵過BEBEDREAM,衫就一般所以都無再上去

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 唔好同BABY SUPER 買HIGH CHAIR, 搵笨~~

之前上過去買野...如果冇乜人sales係好hardsale~
不過如果有人就唔理你架喇~所以唔駛煩~
不過第一次上去...因為比佢係咁講係咁講...除左自己想買既野之外~我都買左2件佢sale我既衫仔...不過自己唔多鐘意...係因為佢係咁sale好煩所以先要埋...
第2次上去已經唔多理佢...任佢講就ok~
佢又唔會黑面...算你咁啦~
不過真係唔好比佢sale到就ok架喇~
果d貴野(床,high chair,咩咩套裝)我冇買過就唔知喇~
我都係去買d細蟻野...keke

民房

點解個post噤熱鬧,真奇怪

我都係用Katoji Highchair,買果陣都想配多個椅套。但佢哋話入口商冇入多椅套,我有要求佢入貨,佢哋解釋,即使日本廠商,都未必有存貨,要生產都要安排生產線,所以要等幾個月都有可能,做生產商都會明白,(當然做日本出入口公司就未必明白)。我自己估係可能為返小量配件貨成本會好高,所以遲遲未返貨。

因為冇多椅套配就叫人唔好同佢地買HIGH CHAIR,仲話人搵笨
算唔算過份d

更奇怪係,”…..個SALES仲問我需唔需要配埋個椅套….”,人地根本就冇單賣椅套,又點會問個客配多個椅套

人哋知道有媽咪急用,决定飛d返先,有媽咪自己托朋友係日本買, 都話要$300,人地要飛返黎都係賣$199。想信都唔係為咗賺錢,都係提供服務。都仲要比人罵,香港人!

洋房

Katoji Highchair又系大陸做,上佢個網睇下啦,大陸toa XX網都經常有人拍賣,佢地賣嘅貨,衫咪又系made in china.其實佢哋在廠家,外貨等攞貨。點解要?話日本入口呢?可以賣貴d, 無可否認有d貨系出口日本。我做廠及出入口,如果好似佢哋返貨,死咗好耐囉。吹水吹到更大

大宅

大宅

我都去買過衫仔,不過覺得佢地cheap野扮靚野賣,d sales又當你係水魚,勁摷野比我..好煩!

伯爵府

BK Milk勳章

[quote]
chuchama88 寫道:
睇到呢個post真係覺得好有趣,

大宅

個解釋好牽強
kenyanma 寫道:
即使日本廠商,都未必有存貨,要生產都要安排生產線,所以要等幾個月都有可能

禁止訪問

禁止訪問

伯爵府

BK Milk勳章

即係踩人

洋房

又話赤柱有好多佢d衫賣, 我撘

大宅

我第一次去都買左好多冇謂野成仟幾蚊....而家發現深水埗咩都平過人..d衫10-18元一套,我個囡summer都未到已經有3,4 十套, 又靚...件件cute
happy family

別墅

kcshingshing 寫道:
Katoji Highchair又系大陸做,上佢個網睇下啦,大陸toa XX網都經常有人拍賣,佢地賣嘅貨,衫咪又系made in china.其實佢哋在廠家,外貨等攞貨。點解要?話日本入口呢?可以賣貴d, 無可否認有d貨系出口日本。我做廠及出入口,如果好似佢哋返貨,死咗好耐囉。吹水吹到更大

“大陸toa XX網都經常有人拍賣”
我唸

別墅

Hi JuneBB,
當日我都有份俾人話。 :-( :-( 你有得做老闆都好過我吖,我只不過提及對隻蚊膏既生產地有query啫,即被抨擊為'屈人......'; 搞到我唔開心咗成日,post句意見都唔俾, 幾hurt! :-( :-(

JuneBB 寫道:
我之前趕過lee 間舖d野貴 & sales 成日叫人買埋d 冇謂野....結果比人話我係某連鎖店老板..真係好好笑呀 (雖然我都想做老板唔洗撈可以係屋企湊囡)...

lee 度真係好多"妹"...上去買野真係要諗真d 呀...esp. 新手媽咪呀

禁止訪問

大宅

間舖係內街,唔近watson's,我無講過有好多,只係話有
[quote]
vanvan08 寫道:
又話赤柱有好多佢d衫賣, 我撘
該用戶已被刪除

禁止發言

民房

happypenguin & john&kelly,
係啦...原來lee 度冇言論自由架 :-( :-(

好老實講...我上bk都係想搵下料..買d 平靚正既野姐...自己蠢左 (比人叫我買埋d 冇謂野), 都唔想其他新手媽咪學我咁...

仲有呀...果位朋友..你要讚就另開topic 啦...比人呻下啦好唔好

首頁

尾頁

跳至