育兒好物

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你哋覺得嬰兒籃嘅用途大唔大呀?

我想買個嬰兒籃俾BB, 等BB weekend 去婆婆屋企過夜用, 個嬰兒籃長83cm, 唔知佢可以用到幾大呢? 同埋會唔會有其他用途架?

伯爵府

Re: 你哋覺得嬰兒籃嘅用途大唔大呀?

我個囡5個月人仔時, 已經80cm長了. 咁妳話勒, 用得幾耐呢?

不如用個沖涼盤無咁嬲啦.

男爵府

2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

I think it no need to waste money to buy a 嬰兒籃, you may use the baby car for the same purpose.

大宅

大宅

大宅

大宅

大宅

複式洋房

嘩 ... 五個月人仔就有80cm長? 咁都係慳返, 買個床欄圍住算lu ...

Thank you!!

大宅

我bb用到兩,三個月已經將只腳"橋"上個藍邊, 我覺得有翻側危險, 所以便停用了.

若用去婆婆屋企過夜, 可考慮網床 (有吊架), 我阿b之後便是日頭在living room睡網床 吊架上, 至8個月再轉睡最底層. 不用時收起很慳地方, better than BB藍. 唔係睡可以係度玩, 或者放低佢做其他事 :-P

其他用途: 轉贈他人

複式洋房

呢個提議都唔錯喎, 咁你哋知唔邊隻網床好呀?

Mao 寫道:
我bb用到兩,三個月已經將只腳"橋"上個藍邊, 我覺得有翻側危險, 所以便停用了.

若用去婆婆屋企過夜, 可考慮網床 (有吊架), 我阿b之後便是日頭在living room睡網床 吊架上, 至8個月再轉睡最底層. 不用時收起很慳地方, better than BB藍. 唔係睡可以係度玩, 或者放低佢做其他事 :-P

其他用途: 轉贈他人

禁止訪問

男爵府

囡囡只用左2個月就唔岩訓喇~

複式洋房

如果係咁, 可以當床仔嗰啲high chair咪好有用? 咁等我快啲買返張先

大宅

可以當床仔嗰啲high chair 一般係布做CUSHION, 到大D餵SOLID時. D BB成日食到好污漕 , 請考慮埋呢點

至於PLAYPEN, BABYSTAR的連吊架好似$600左右.

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

mocha 寫道:
我買咗個嬰兒籃車..只係用咗幾個月,但都覺得好好用..同值得..因為嬰兒籃可以推住bb通屋去,又唔駛成日過手同過床,bb會好容易醒..尤其是坐月其間,bb瞓咗都可以推出廳比朋友睇,但又唔駛抱醒bb..

自己係屋企邊度都可以推埋bb去..睇住,唔怕佢焗到..
用就唔用得好耐..但我下次生都一定會再買..

agree!

複式洋房

複式洋房

Thanks thanks!!
Now I'm going to buy the Aprica high chair. hehehe ...

首頁

尾頁

跳至