想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

幾時會有心跳

試左1年半, 做左2次iui, 1次ivf, 都失敗, 最近竟然自然bingo, 明天去醫生到check心跳, 等待的日子真係好難受, 希望一切順利, 你地幾時check到有心跳? :lol:

禁止訪問

Re: 幾時會有心跳

民房

明天見醫生就係6w5d囉

大宅

我好似係 8 week見到有心跳!
希望你今次一切順利! :mrgreen:

子爵府

應該你明天會睇到心跳o家 !!!!

Chertse 寫道:
明天見醫生就係6w5d囉

男爵府

我呢個禮拜六會見醫生, 之前兩次都小產, 所以今次心情幾忐忑不安... 我都好希望禮拜六可以見到小B的心跳(見醫生時應該會係6weeks4 days)

大宅

2019新春慶豚圓

我都係6week 幾時照到心跳

禁止訪問

複式洋房

我想問下你地6weeks多就照到心跳,你地係照陰道定肚皮個隻照聲波而知呢?,因為我聽人講肚皮要8 weeks先見到心跳,我在5月13日第一次見醫生,當時是3weeks & 5 days,當時照到一個0.6cm大的胎 "long",醫氐時話都正常,因為時間都係比較短,但他叫我兩星期後返去覆診,到時會看到咩呢。真係好擔心,因為我已經試過一次BB冇生長,冇心跳的經歷,最後要放棄。

大宅

我星期時照到個long, 6星期就肚皮超聲波照到個long, 要用陰道超聲波先照到心跳, 8星期時就肚皮見到呀b同心跳...我之前都好擔心, 不過醫生話冇肚痛冇流啡就唔哂咁擔心...我覺得最好7,8個星期先睇, 唔洗咁擔心ma...

複式洋房

我就係冇肚痛,又冇mu嘔,又冇話特別大食,總之就冇mu唔舒服,有d人又話會兩邊肚扯住扯住,但是我又冇喎,有時瞓醒一交,都唔記得左自己有左,冇反應又擔心,反應太大又擔心,醫生都叫唔好o甘緊張,一個bb能否健康地成長,在受孕的過程已經決定左。

民房

我今日照肚皮, 有心跳啦, 好開心

首頁

尾頁

跳至